Померла Меггі Сміт, яка зіграла професора Макґонеґел у "Гаррі Поттері"
Померла Меггі Сміт, яка зіграла професора Макґонеґел у "Гаррі Поттері"

Померла Меггі Сміт, яка зіграла професора Макґонеґел у "Гаррі Поттері"

Британська акторка Меггі Сміт, яка зіграла професора Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера, померла у віці 89 років. Про це повідомляє ВВС з посиланням на заяву членів сім'ї артистки.

Причину смерті акторки її рідні не назвали, але зазначили, що зірки не стало у лікарні, де вона перебувала останні дні життя.

- Вона мирно померла в лікарні сьогодні вранці, у п'ятницю 27 вересня. Будучи дуже закритою людиною, вона була з друзями та сім'єю до самого кінця. У неї залишилося двоє синів і п'ятеро люблячих онуків, які вражені втратою своєї незвичайної матері та бабусі. Ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі та Вестмінстер за турботу і незмінну доброту в останні дні її життя. Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення та підтримку та просимо вас поважати наш особистий простір у цей час.

Сміт - легенда британської сцени та телебачення. Вона дворазовий лауреат премії "Оскар" - за роль у фільмі "Розквіт міс Джин Броді" у 1970 році та "Каліфорнійську сюїту" у 1979 році. Меггі також є володаркою восьми премій Bafta. Акторка прославилася завдяки ролям у серії фільмів про Гаррі Поттера, картинам "Джейн Остін", "Моя жахлива няня 2" та серіалу "Аббатство Даунтон".

Меггі Сміт зіграла професора Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера Фото: кадр з фільму

 

 

Джерело матеріала
loader
loader