Скандальний блогер Стахів знову не явився на суд
Скандальний блогер Стахів знову не явився на суд

Скандальний блогер Стахів знову не явився на суд

У Львові суд з обрання запобіжного заходу псевдоактивісту Остапу Стахіву вдруге перенесли через відсутність підозрюваного. Наступне засідання призначене на 30 вересня.

Про це повідомляє із залу суду «Укрінформ».
"У зв'язку з тим, що підозрюваного немає і продовжувати розгляд обрання запобіжного заходу змоги нема, в цьому судовому засіданні слід оголосити перерву", - зазначив суддя.
Служба безпеки України, Нацполіція та прокуратура два дні тому провели обшуки в Остапа Стахіва - львівського активіста, який під час пандемії ковіду був відомим антивакцинатором. Зараз йому оголосили підозру у зливі позицій ЗСУ та шахрайстві.

Силовики також вважають, що під час війни Стахів організовував курси того, як відбитися від ТЦК.

Показово, що в 2021 році СБУ затримувала Стахіва через нібито роботу на росію. Тоді він усі звинувачення відкидав, а суд у тій справі триває досі. В 2021 році Стахіва активно захищав Кирило Стремоусов, який невдовзі перейшов працювати на бік окупаційної влади Херсонщини.
Сам Остап Стахів у своїх соціальних мережах останнім часом багато писав про те, що займається правозахисною та журналістською роботою разом із іншим блогером та ексжурналістом Жаном Новосельцевим, якого СБУ також підозрює у роботі проти ЗСУ.

Джерело матеріала
loader