У Львові переполох через кота: мережа вибухнула критикою на господарів
У Львові переполох через кота: мережа вибухнула критикою на господарів

У Львові переполох через кота: мережа вибухнула критикою на господарів

Хто і як має рятувати тварин, які потрапили у біду.

У Львовімісцеві мешканці обурилися через нібито погане ставлення господарів до кота. У соціальній мережі підняли справжню бучу, через те, що кіт сидить другий день на підвіконні другого поверху, а вікно до квартири закрите. Авторка фото додає, що кіт сидить на підвіконні другий день, поруч з ним лоток – тобто кота свідомо залишили на вулиці.

Жінка каже, що зверталася до поліції, але результату поки немає. Під дописом цілий шквал коментарів з критикою на власників кота, якими лише словами їх не називають. Авторка допису зазначає, що не знає як допомогти бідолашній тварині, тому надала розголос цій історії.

Хто може допомогти коту?

У Київській команді порятунку тварин, кажуть що у першу чергу люди мають звернутися по допомогу до місцевого відділення ДСНС.

"Якщо ж у рятувальників не буде вільного часу для такого виїзду чи вільної драбини, то люди можуть звернутися до промислових альпіністів, щоб вони з допомогою свого спорядження спустилися до кота і врятували його", - розповіла ТСН.ua Валентина, представниця Команди порятунку тварин міста Києва.

Вона додає, що у Львові, на жаль, немає служби порятунку тварин, як в Києві, тому щоб порятувати котика чи собаку, які потрапили у біду, можуть рятувальники.

А може коту допомога не потрібна?

Коли ми розповіли, що йдеться про підвіконня другого поверху, то працівниця Команди зазначила, що така висота для кота зовсім є не критичною, він може сам стрибнути на землю і не постраждати. Фахівці додають, що якщо підвіконня залізне і з нахилом, то тварина дійсно може впасти і це небезпечно для її життя, але другий поверх – зовсім не критично.

До речі, у цій історії багато невідомого. Наприклад, кіт міг перебувати на підвіконні вдень – на вулиці ще тепло, а на ніч його забирають до квартири. Тому перед тим, як критикувати господарів в ситуації потрібно детально розібратися.

  • Антивакцинатор та противник мобілізації: скандальний блогер Остап Стахів отримав підозру
  • Від СOVID-19 померла 4-річна дитина: агресивний вірус набирає обертів
  • Судове засідання у справі Фаріон: підозрюваний у вбивстві зробив гучну заяву
Джерело матеріала
loader
loader