У США вже 14 штатів ухвалили закон про обмеження смартфонів у школах: як пояснюють рішення
У США вже 14 штатів ухвалили закон про обмеження смартфонів у школах: як пояснюють рішення

У США вже 14 штатів ухвалили закон про обмеження смартфонів у школах: як пояснюють рішення

Губернатор американського штату Каліфорнія Гевін Ньюсом підписав законопроєкт, який вимагає від шкіл обмежити чи заборонити використання смартфонів. Цього року 13 інших штатів США вже обмежили телефони у школах або надали відповідні рекомендації місцевим педагогам.

Вперше у країні такий закон було ухвалено у Флориді у 2023 році. Про це пише видання Reuters.

Законопроєкт Каліфорнії вимагає від шкільних рад чи інших керівних органів розробити політику щодо обмеження чи заборони використання учнями смартфонів на території школи до 1 липня 2026 року.

Рішення, як пишуть журналісти, було ухвалено на тлі зростаючого консенсусу про те, що надмірне використання гаджетів може збільшити ризик психічних захворювань та погіршити навчання.

"Ми знаємо, що надмірне використання смартфонів збільшує тривожність, депресію та інші проблеми, але ми маємо можливість втрутитися. Цей новий закон допоможе учням зосередитися на навчанні, соціальному розвитку та світі перед ними, а не на їхніх екранах, коли вони у школі", – сказав Ньюсом у заяві.

Каліфорнія, де в державних школах навчається близько 5,9 млн учнів, наслідувала приклад свого округу Лос-Анджелес, шкільна рада якого в червні заборонила смартфони для 429 тисяч учнів.

У тому ж місяці головний лікар США Вівек Мурті закликав розмістити запобіжні вкладки у соціальних мережах, як ті, що друкують на пачках цигарок.

Мурті процитував дослідження в медичному журналі JAMA, в якому йдеться, що підлітки, які проводять більше трьох годин на день у соціальних мережах, можуть наражатися на підвищений ризик психічних захворювань.

Він додав, що опитування показують, що в середньому підліток проводить 4,8 години на день у мережі.

Джерело матеріала
loader