Українці збільшили витрати на нові авто: топ-5 найпопулярніших марок
Українці збільшили витрати на нові авто: топ-5 найпопулярніших марок

Українці збільшили витрати на нові авто: топ-5 найпопулярніших марок

У серпні 2024 року українські автолюбителі продемонстрували зростаючий інтерес до нових автомобілів, значно збільшивши свої витрати у цьому сегменті.

Як повідомляє "Хвиля", за даними "Укравтопрому", загальна сума, витрачена на придбання нових авто, досягла значної позначки 15 мільярдів гривень. Цей показник на 45% перевищує аналогічний період минулого року та на 28% більше, ніж у липні поточного року.

Цікаво відзначити, що майже половина цієї суми була спрямована на покупку автомобілів лише п'яти брендів. Лідируючу позицію зайняв преміальний німецький виробник BMW, чиї продажі склали 2,15 мільярда гривень. Зовсім трохи відстала японська Toyota з показником 2,14 мільярда гривень. Трійку лідерів замкнув ще один німецький бренд – Mercedes-Benz, на автомобілі якого українці витратили 1,2 мільярда гривень.

Імпорт авто
Імпорт авто

Volkswagen та Audi також увійшли до п'ятірки найбільш затребуваних марок, з обсягами продажів у 948 та 752 мільйони гривень відповідно. Крім того, українські покупці виявили інтерес до таких брендів, як Skoda, Land Rover, Renault, Lexus та Nissan.

З початку 2024 року загальні витрати українців на нові автомобілі становили вражаючі 82,4 мільярда гривень, що на 23% перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українцям можуть заборонити купувати авто через борги за комуналку.

Джерело матеріала
loader
loader