Автомобілі навчили здавати п'яних водіїв у поліцію: втекти не вийде
Автомобілі навчили здавати п'яних водіїв у поліцію: втекти не вийде

Автомобілі навчили здавати п'яних водіїв у поліцію: втекти не вийде

Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже цікава і головне - важлива інформація. Справа в тому, що проблема водіїв без совісті та відповідальності, які сідають за кермо у п'яному вигляді, по всьому світу дуже актуальна.

Також проблему не вирішують цілком великі штрафні санкції та позбавлення посвідчення водія. Саме тому ситуацію втрутилися розробники програмного забезпечення для автомобілів.

Фахівці вирішили "навчити" транспортні засоби розпізнавати нетверезих рульових та повідомляти про них поліції.

П'яний водій, фото: скріншот з відео

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) встановила, що близько 20-30 смертельних аварій у світі відбуваються з вини п'яних водіїв.

Штучний інтелект, заснований на збиранні та аналізі даних із датчиків та камер дозволить значно скоротити цей показник. Він уже може розпізнавати алкогольне сп'яніння із 75-відсотковою ймовірністю.

Алкотестер. Фото: Youtube

Дослідники пояснюють, що технологія вивчає погляд, міміку та позу автомобіліста.

Наразі розробники шукають спосіб пов'язати свою технологію з базою поліції, щоб сигав про п'яного водія надходив правоохоронцям автоматично.

Раніше повідомлялося, двигун від BMW, а на вигляд - Land Rover: у Києві засвітився легендарний британський позашляховик.

Також, патрульна поліція "полює" в селах: хто ризикує потрапити на рекордний штраф.

Джерело матеріала
loader