На Україну чекає різке похолодання, частину країни накриють дощі
На Україну чекає різке похолодання, частину країни накриють дощі

На Україну чекає різке похолодання, частину країни накриють дощі

На Україну з суботи, 28 вересня очікує різке похолодання, а низка областей зіткнуться з дощами. Про це повідомив у своєму Фейсбуці синоптик Віталій Постригань.

– Західна частина України потрапить під вплив дощових атмосферних фронтів, там може випасти 20-50 мм, температура лише +8+13. При цьому на решті території держави утримається переважно сонячна, суха аномально тепла погода з температурою +24+29, - йдеться у прогнозі.

Як зазначив синоптик, 30 вересня – 1 жовтня в Україну надійде холодне повітря з акваторії Норвезького моря. Температурне тло в нашій країні знизиться на 4-6 градусів. Очікується, що вночі стовпчики на термометрах покажуть +7+12, а вдень досягатимуть +16+21.

  • 16 вересня у Києві метеорологи зафіксували черговий температурний рекорд вересня. Цієї ночі в столиці мінімальна температура повітря виявилася найвищою для цього дня, вона не опустилася нижче за +17,5°С. Попереднє рекордне значення 1955 перевищено на 0,9°С.
  • 23 вересня синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха заявила, що зараз в Україні все ще триває метеорологічне літо, воно затримується через аномально високі температури. Осінь настане, коли середньодобова температура кілька днів поспіль знизиться до 15 градусів.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader