Зірки "Гаррі Поттера" Вотсон, Редкліфф та Грінт вшанували пам'ять Меггі Сміт
Зірки "Гаррі Поттера" Вотсон, Редкліфф та Грінт вшанували пам'ять Меггі Сміт

Зірки "Гаррі Поттера" Вотсон, Редкліфф та Грінт вшанували пам'ять Меггі Сміт

Голлівудські актори Емма Вотсон, Деніел Редкліфф і Руперт Грінт відреагували на смерть колеги Меггі Сміт, яка зіграла професора Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера. Артистки не стало у п'ятницю, 27 вересня, у віці 89 років.

Емма Вотсон вшанувала пам'ять Сміт, опублікувавши в сторіс архівний кадр з артисткою за лаштунками зйомок фільму.

- Коли я була молодша, у мене не було уявлення про легендарність Меггі - жінку, з якою мені пощастило працювати. Тільки ставши дорослішими, я усвідомила, що ділила екран зі справжнім втіленням величі. Вона була справжньою, чесною, веселою та поважаючою себе. Меггі, серед викладачів було багато чоловіків, і, присягаюся, ти трималася. Дякую тобі за всю твою доброту. Я сумуватиму за тобою, — написала Вотсон.

Фото: instagram.com/emmawatson

Виконавець ролі Гаррі Поттера Деніел Редкліфф у Instagram зізнався, що вперше попрацював із Меггі Сміт ще 1999 року на знімальному майданчику телевізійного мінісеріалу "Девід Копперфілд". Тоді актор нічого не знав про її заслуги в кіноіндустрії, але відзначив для себе її простоту та чуйність.

- Я практично нічого не знав про неї, крім того, що мої батьки були в захваті від того, що я працюватиму з нею. Ще я знав, що вона була Дамою (королева Єлизавета II надала Сміт звання Дами за внесок у мистецтво в 1990 році - Авт.). Тому перше, що я запитав її при зустрічі, було: "Хочете, щоб я називав вас Дамою?", На що вона розсміялася і сказала щось на кшталт "Не сміши мене!". Пам'ятаю, я нервувався поруч із нею, але потім вона одразу ж заспокоїла мене. Вона була неймовірно добра до мене на тих зйомках, а потім мені пощастило працювати з нею ще 10 років над фільмами про Гаррі Поттера. Вона своїм шаленим інтелектом, славно гострою мовою, вміла в одну мить залякати і зачарувати і була вкрай смішною. Завжди вважатиму себе напрочуд щасливчиком, що мені вдалося з нею працювати і проводити час на зйомках. Слово "легенда" занадто часто використовується, але якщо застосовувати його до будь-кого в нашій індустрії, то воно застосовне до неї. Дякую, Меггі, - прокоментував смерть актриси Редкліфф у соцмережі X.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Daniel Radcliffe (@daniel9340)

Руперт Грінт, який зіграв Рона Візлі, виклав у соцмережах кадр, де танцює зі Сміт і відзначив її почуття гумору та доброту.

- Серце розбите чути про Меггі. Вона була такою особливою, завжди веселою та доброю. Відчуваю себе неймовірно щасливим, що розділив із нею сет і особливо пощастило, що розділив із нею танець. Я сумуватиму за тобою Меггі. Посилаю всю любов її родині.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Rupert Grint (@rupertgrint)

Авторка серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг у новому посту X написала: "Чомусь я думала, що вона житиме вічно. Спочивай з миром, Дама Меггі Сміт".

Сміт - легенда британської сцени та телебачення. Вона дворазовий лауреат премії "Оскар" - за ролі у фільмах "Розквіт міс Джин Броді" (1970 р.) та "Каліфорнійська сюїта" (1979 р.). Власниця восьми премій BAFTA. Акторка прославилася завдяки ролям у серії фільмів про Гаррі Поттера, картинам "Джейн Остін", "Моя жахлива няня 2" та серіалу "Аббатство Даунтон".

Джерело матеріала
loader