«Хезболла» обрала нового ватажка: що про нього відомо
«Хезболла» обрала нового ватажка: що про нього відомо

«Хезболла» обрала нового ватажка: що про нього відомо

Ліванське угруповання «Хезболла» оголосило про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером після ліквідації попереднього ватажка Хасана Насралли ізраїльськими силами. Ця подія сталася на тлі загострення конфлікту між Ізраїлем та Хезболлою, що призвело до великих жертв і загрози безпеці в регіоні. Про це повідомило видання Al-Arabia.

На тлі цих подій, «Хезболла» оголосила про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером. Сафі ад-Дін вже має досвід керівництва у структурі угруповання, раніше обіймаючи позицію заступника Насралли. Багато експертів вважають, що під його керівництвом «Хезболла» продовжить свою боротьбу проти Ізраїлю і посилить свою військову присутність у регіоні.

Хто такий Хашим Сафі ад-Дін


За інформацією журналістів, Хашим Сафі ад-Дін – ліванський політичний та військовий діяч, який до обрання на пост ватажка «Хезболли» обіймав важливі посади в організації. Він відомий своєю близькістю до Ірану та активною участю в політичних процесах у Лівані. Сафі ад-Дін вважається одним із ключових стратегів угруповання, особливо у військових справах, і за час своєї кар'єри здобув репутацію рішучого і вмілого лідера. Його обрання може свідчити про намір «Хезболли» зберегти стабільність і продовжити свою політику у регіоні, незважаючи на важкі втрати.

До слова, стало відомо, що Ізраїль ліквідував високопосадовця «Хезболли» Наубіля Каука. Він загинув внаслідок авіаудару минулої ночі в столиці Лівану Бейруті.

Ізряїльтяни заявили, що удар було завдано в той час, коли вищий командний склад «Хезболли» діяв зі штаб-квартири та здійснював терористичну діяльність проти громадян держави Ізраїль. Пізніше офіційно було повідомлено, що під час атаки загинув багаторічний лідер «Хезболли» Хасан Насралла.  

Джерело матеріала
loader
loader