Мільйонні збитки: в Україні нажились на закупівлях для військової техніки, подробиці схеми
Мільйонні збитки: в Україні нажились на закупівлях для військової техніки, подробиці схеми

Мільйонні збитки: в Україні нажились на закупівлях для військової техніки, подробиці схеми

Колишнього директора державного підприємства оборонно-промислового комплексу підозрюють у розробці великої корупційної схеми та у розтраті 36 мільйонів гривень з державного бюджету.

Як повідомили в Бюро економічної безпеки (БЕБ), наразі чоловікові вручено підозру, і він перебуває в розшуку.

Також підозри були висунуті заступнику директора та восьми іншим спільникам злочину, п’ятеро з яких вже перебувають під вартою.

"За даними слідства, державне підприємство організувало удаване постачання обладнання, яке використовується виключно в бойових військових літаках Су-27 та Міг-29 і спеціально призначене для військових потреб. Колишній керівник оборонного підприємства отримував це обладнання з необлікованих запасів, сформованих ще в 90-х роках", — повідомили в БЕБ.

Далі обладнання передавалося особам, які були підконтрольні директору. Вони оформляли фіктивні договори на його закупівлю та підписували відповідні документи, щоб створити видимість законності цих операцій.

Для легалізації майна були зареєстровані суб’єкти господарської діяльності, які підписували фіктивні договори. В цілому було здійснено 10 оборудок на загальну суму 36 мільйонів гривень.

Колишньому директору державного підприємства оборонно-промислового комплексу оголошено підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, а також ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Іншим членам злочинної організації також повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, визначених ч. 2 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, а також ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. На майно організатора та інших спільників накладено арешт.

Останні новини України:

Масові підпали військових авто прокотилися Україною: знищено понад 200 машин.

Розкрадання на державному підприємстві: викрито нову корупційну схему, чиновник розтратив кругленьку суму.

В українській енергетиці вкрали сотні мільйонів: цинічний злочин здійснили заради наживи.

Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader
loader