На Україну насуваються перші заморозки, очікується різке похолодання
На Україну насуваються перші заморозки, очікується різке похолодання

На Україну насуваються перші заморозки, очікується різке похолодання

В Україні жовтень розпочнеться із теплої, майже літньої погоди, але незабаром її змінить різке похолодання по всій території. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише "Meteoprog".

Синоптик прогнозує, що у перші дні місяця на більшій частині країни утримається незвично висока температура. Проте вже з 5-6 жовтня погодні умови різко зміняться через прихід холодного скандинавського антициклону, який поступово переміщатиметься на південний схід.

- Очікується значне зниження температури, спричинене вторгненням арктичного повітря на східному боці антициклону... Температура впаде на 7-13 градусів, - зазначив фахівець.

За його словами, з похолоданням прийдуть дощі, посилиться північно-західний вітер і спостерігатиметься коливання атмосферного тиску. Вже у першій декаді жовтня Україна зіткнеться із першими заморозками.

– Ці зміни ознаменують настання метеорологічної осені в Україні. У період з 7 по 10 жовтня можливі перші заморозки як на землі, так і у повітрі, - наголосив синоптик.

  • 16 вересня у Києві метеорологи зафіксували черговий температурний рекорд вересня. Цієї ночі в столиці мінімальна температура повітря виявилася найвищою для цього дня, вона не опустилася нижче за +17,5°С. Попереднє рекордне значення 1955 перевищено на 0,9°С.
  • 28 вересня синоптик Віталій Постригань попередив, що на Україну очікує різке похолодання, а низка областей зіткнуться з дощами.

 

 

Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader