100 відсотків знижки - це не гарантія: пільговиків можуть позбавити привілеїв
100 відсотків знижки - це не гарантія: пільговиків можуть позбавити привілеїв

100 відсотків знижки - це не гарантія: пільговиків можуть позбавити привілеїв

В Україні діє не лише система субсидій для оплати житлово-комунальних послуг, але й спеціальні пільги для окремих категорій населення, що дозволяють отримувати значні знижки на оплату комунальних послуг. У деяких випадках ці знижки можуть становити до 75%, а для певних категорій громадян навіть повністю покривати 100% вартості комуналки.

Мінсоцполітики пропонує закон: пільговики можуть втратити знижки через борги за комуналку. Новий проєкт зобов’язує їх щомісяця сплачувати послуги, щоб зберегти пільги.

Пільги із ПДФО в Україні, скрін - YouTube

Автори закону зазначають, що пільги виплачуються грошима, але через постійне зростання тарифів багато пільговиків, особливо пенсіонери, не використовують ці кошти для оплати комунальних послуг, а витрачають їх на інші потреби.

У законодавстві України вже діє правило, що субсидії не призначаються при наявності заборгованості за комунальні послуги. Раніше пільговики не мали таких обмежень, але Міністерство соціальної політики пропонує ввести аналогічні правила і для них.

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

Пільговики з боргами зможуть укласти договір про реструктуризацію, що дозволить виплачувати борг частинами. При цьому пільги не скасують, і громадяни продовжать отримувати знижки на комунальні послуги.

Крім того, Знай.ua повідомляв, субсидії та пільги скорочують: сотні тисяч українців "залишаться за бортом"

Джерело матеріала
loader