Львівському блогеру Остапу Стахіву втретє не змогли обрати запобіжний захід
Львівському блогеру Остапу Стахіву втретє не змогли обрати запобіжний захід

Львівському блогеру Остапу Стахіву втретє не змогли обрати запобіжний захід

У Львові суд втретє не зміг обрати запобіжний захід для Остапа Стахіва. Блогер подав клопотання про відвід судді, тому Галицький районний суд оголосив про перерву в засіданні. Про це повідомило Суспільне.

- Оскільки в нас підозрюваний подав заяву про відвід судді, тоді роз'яснюю всім учасникам, що продовжувати ми розгляд не можемо. На цьому в сьогоднішньому судовому засіданні оголошується перерва, — заявив суддя.

Водночас 30 вересня Остап Стахів уперше пришов до суду після того, як 25 вересня йому оголосили нову підозру. 25 вересня та 27 вересня блогер на засідання не з'явився нібито через те, що його разом з адвокатом викликали на слідчі дії в іншому кримінальному провадженні. У суді Стахів назвав справу сфальсифікованою, повідомили Новини.LIVE.

- Мені інкримінують перешкоджання законній діяльності ТЦК, які викрадали та катували людину! Викрадення і катування людини — це тепер законна діяльність ТЦК і за присікання таких дій людей будуть переслідувати, — заявив він.

hromadske пише, що в суді Стахів показував своє псевдопосвідчення журналіста та порівняв себе з дисидентами.

- Хмара, Калинець, Стус. Це були політично переслідувані вʼязні… Вони (правоохоронці, — авт.) прийшли до мене до хати, щоб вручити дві підозри. Це брехуни й обманники. До мене приходить помста за те, що вони програли мені справу в Києво-Печерському суді. Це помста за те, що я говорю правду, — заявив блогер.

  • 25 вересня Остапу Стахіву оголосили підозру в шахрайстві через організацію псевдокурсів журналістики та поширенні інформації про розташування відділу ТЦК Рівненщини.
  • 16 листопада 2021 року Остапу Стахіву оголосили підозру в "підбурюванні" людей до масових заворушень та захоплення держустанов під виглядом "руху антивакцинаторів". Наразі за цією справою триває суд.
Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader