Військовозобов’язані, що не оновили дані, перебувають у розшуку поліції – заступник начальника ТЦК
Військовозобов’язані, що не оновили дані, перебувають у розшуку поліції – заступник начальника ТЦК

Військовозобов’язані, що не оновили дані, перебувають у розшуку поліції – заступник начальника ТЦК

Військовозобов'язані українці, які дотепер не оновили свої військово-облікові дані або не мають військово-облікових документів, є порушниками обліку та перебувають у розшуку поліції. Про це у інтерв’ю "Західному кур'єру" заявив тимчасовий виконувач обов'язків заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП Андрій Мороз.

Він наголосив, що ті, хто не оновив свої військово-облікові дані, автоматично стали порушниками військового обліку і їм загрожує адміністративна відповідальність.

- Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення і передають поліції, - зазначив представник ТЦК.

Мороз додав, що порушниками обліку вважаються також і військовозобов'язані, які не мають належних військово-облікових документів. Також є  також категорія громадян, які мають право на відстрочку, але з якихось причин не оновили дані.

- Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка – також порушники. Таких людей багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності, - пояснив Мороз.

За його словами, після надання потрібних документів у ТЦК актуалізують усі дані військовозобов’язаного. Якщо він підлягає мобілізації, то він автоматично проходить військово-лікарську комісію.

- Якщо стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу і вона не має права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і в подальшому підрозділ, де вона буде нести службу, – пояснив представник ТЦК.

  • 25 вересня мешканцям Києва та Закарпаття почали надсилати повістки через Укрпошту для прибуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 
  • 20 вересня кореспондент Коротко про розповідав, як відбувається розсилка повісток. 
Джерело матеріала
loader