Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи
Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи

Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи

Новий генеральний секретар Ради Європи, швейцарець Ален Берсе у першому виступі на Парламентській асамблеї РЄ у вівторок, 1 жовтня, пріоритетами своєї роботи назвав Україну, демократію та єдність.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Watsons.

За словами Берсе, спільна роль Ради Європи полягає у "захисті та просуванні прав людини, демократії та верховенства права", і ці принципи "лежать в основі нашої інституції".

"Рада Європи має відіграти важливу та унікальну роль для України на тлі російської агресії", – підкреслив він, нагадавши, що Європейський суд з прав людини розглядає порушення прав людини в Україні з 2014 року, а при РЄ також запрацював реєстр збитків.

"Ми повинні залишатися відкритими і творчими, щоб підтримати Україну в її стійкості і відновленні", – вважає генсек Ради Європи.

Крім того, Берсе закликав Раду Європи взяти на себе зобов'язання щодо демократії, яка занепадає в усьому світі через війни, зростання антисемітизму та глобальне потепління.

Також він вважає, що організація повинна шукати "шляхи зближення" Європи та взяти на себе зобов'язання щодо миру, стабільності, процвітання і безпеки.

Його попередниця, колишня міністерка закордонних справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич, вирішила не балотуватись на другий термін.

Одразу після обрання новий генеральний секретар Ради Європи також говорив, що Україна та її підтримка буде його пріоритетним напрямом на посаді.

Джерело матеріала
loader