Литва денонсувала три економічні угоди з Росією та Білоруссю
Литва денонсувала три економічні угоди з Росією та Білоруссю

Литва денонсувала три економічні угоди з Росією та Білоруссю

Сейм Литви у вівторок проголосував за денонсацію трьох міжнародних угод з Росією та Білоруссю, що стосуються економічного співробітництва.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Депутати денонсували договори Литви з Білоруссю та Росією про сприяння та захист інвестицій, а також договір з Росією про уникнення подвійного оподаткування доходів і капіталу та запобігання податкових порушень.

Всі три документи були підписані в 1999 році.

"Реальність така, що ми маємо сусіда, який своєю співпрацею з Росією становить загрозу не лише національній безпеці Литви, але й усієї Європи.

Тому не може бути ніякої економічної або будь-якої іншої співпраці, яка підтримує цей режим", – заявив депутат Вілюс Семешка з консервативного Союзу Вітчизни – Литовських християнських демократів (TS-LKD).

Інший депутат-консерватор Арвідас Анушаускас, додав, що всі серйозні інвестори вийшли з Росії, і що Литва не може заохочувати нові інвестиції в нинішній ситуації.

Депутат Гедрюс Сурплюс з опозиційного Литовського союзу фермерів і зелених (LVŽS) заявив, що угоди з Росією "де-факто неефективні".

Міністерство закордонних справ Литви заявило, що денонсація угод про сприяння інвестиціям не матиме негативних наслідків і що їх припинення набуде чинності через 12 місяців.

У квітні аналогічний договір з РФ розірвала Естонія.

Джерело матеріала
loader