Ізраїль оголосив генсека ООН Гутерріша персоною нон грата
Ізраїль оголосив генсека ООН Гутерріша персоною нон грата

Ізраїль оголосив генсека ООН Гутерріша персоною нон грата

Генеральному секретареві Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішу заборонили в'їзд до Ізраїлю. Про це оголосив Міністр закордонних справ країни Ісраель Кац у своєму Твіттері (Х).

- Сьогодні я оголосив Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша персоною нон грата в Ізраїлі та заборонив йому в'їзд до країн. Будь-хто, хто не може однозначно засудити огидний напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на ізраїльську землю, - заявив Кац.

Ізраїльський міністр звинуватив генсека ООН у нібито "підтримці терористів". За його словами, Гутерріш досі засудив масові вбивства ізраїльтян, які вчинили бойовики в перший день вторгнення в країну. Також він стверджує, що той нібито "не зробив жодних зусиль" щодо оголошення ХАМАСу терористичною організацією.

– Генеральний секретар, який підтримує терористів, ґвалтівників та вбивць з ХАМАСу, Хезболли, хуситів, а тепер і Ірану, батьківщини світового терору, – залишиться плямою в історії ООН. Ізраїль продовжить захищати своїх громадян та відстоювати свою національну гідність, з Антоніу Гутеррішем чи без нього, - йдеться у заяві.

  • 28 вересня під час спецоперації у ліванському Бейруті ізраїльські військові ліквідували лідера терористичної організації "Хезболла" Хасана Насраллу. ЦАХАЛ завдав точний авіаудар підземному штабу бойовиків у районі Даахія.
  • 1 жовтня кореспондент Коротко розповідав, що на Близькому Сході стався черговий виток загострення. Ізраїль вторгся у південні регіони Лівану – т.зв. військова операція "Північні стріли".
Теги за темою
ООН
Джерело матеріала
loader
loader