Суд арештував псевдоактивіста Стахіва з п'ятої спроби
Суд арештував псевдоактивіста Стахіва з п'ятої спроби

Суд арештував псевдоактивіста Стахіва з п'ятої спроби

Суд арештував псевдоактивіста Стахіва з п'ятої спроби

На попередні засідання він не з'являвся або оголошував відвід суддям.

Галицький районний суд Львова у середу, 2 жовтня, обрав запобіжний захід для скандального активіста Остапа Стахіва у справі про поширення інформації про розташування Збройних сил України та шахрайство. Суд вирішив арештувати його на 60 діб без права внесення застави, повідомило "Суспільне".

Зазначається, що засідання розпочалося о 10:58. У суді стало відомо, що клопотання Остапа Стахіва про відвід судді розглянули, проте не задовольнити. 

Під час засідання суду прокурор наполягав на поміщення під варту підозрюваного без права внесення застави. За його словами, Стахів може змінити місце перебування, знищити або сховати документи, які мають важливе значення для слідства, та вплинути на свідчення людей. Водночас Остап Стахів та його адвокат заявили, що усі підозри є необгрунтованими.

О 13:24 суд пішов у нарадчу кімнату, а о 14:35 суддя Віктор Романюк оголосив про рішення суду відправити псевдоактивіста під варту на 60 діб без права внесення застави.

Це було п'яте засідання Галицького суду щодо обрання запобіжного заходу Стахіву. На засіданнях 25 вересня та 27 вересня активіст не прийшов, а 30 вересня та 1 жовтня вносив клопотання про відвід судді.

Нагадаємо, 25 вересня правоохоронці провели обшуки у львівського псевдоактивіста та повідомили йому про нову підозру за поширення інформації про розташування Збройних сил України та шахрайство. За даними слідства, у січні 2024 року блогер під час прямого ефіру розповсюдив інформацію про розташування ЗСУ. Крім того, блогер організував онлайн-курси “журналістики”, на яких, серед іншого, навчав своїх послідовників протидіяти мобілізації в Україні.

У липні СБУ викрила угруповання, яке закликало до збройного спротиву мобілізації та “зливало” дані українських військових. Воно пов'язане з Остапом Стахівим. Одним з організаторів угрупування є 44-річний колишній журналіст, який зараз займається поширенням прокремлівських наративів.

Джерело матеріала
loader