В Умані понад 10 тисяч хасидів одночасно молилися за Україну
В Умані понад 10 тисяч хасидів одночасно молилися за Україну

В Умані понад 10 тисяч хасидів одночасно молилися за Україну

Молитва Тікун ха-клалі розпочалася 2 жовтня в Умані у районі паломництва брацлавських хасидів. Там також проходить молитва за мир в Україні. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Об'єднану єврейську громаду України.

Молитва Тикун ха-клалі, або, якщо перекладати буквально, "всеосяжне виправлення", - це масова молитва, під час якої зачитуються збори з 10 псалмів царя Давида, читання яких є покаянням за всі гріхи. Цю збірку відкрив світові раббі Нахман з Брацлава, до могили якого щороку приїжджають його послідовники - брацлавські хасиди.

  • Цього року на святкування єврейського Нового року (Рош га-Шана) до Умані Черкаської області прибуло понад 30 тисяч паломників. Ще 14 тисяч хасидів планували приїхати в Україну, але не змогли дістатися через закриття повітряних кордонів в Ізраїлі.
  • 10 вересня у Черкаській ОВА закликали паломників утриматися від поїздки до Умані через війну, яка триває в нашій країні. Водночас місцева влада посилила безпеку в місті на час святкування Рош га-Шана.
  • Влада Умані заявила, що вжито посилених заходів безпеки. Крім поліцейських патрулів та правоохоронців, які прибули з Ізраїлю, щоб допомогти українським колегам у забезпеченні безпеки, в Умані також з'явилася кінна поліція Управління патрульної поліції Києва.
Джерело матеріала
loader
loader