За вбивство лося на трасі водій заплатить 130 тисяч гривень штрафу
За вбивство лося на трасі водій заплатить 130 тисяч гривень штрафу

За вбивство лося на трасі водій заплатить 130 тисяч гривень штрафу

Посеред дороги на трасі Львів-Краковець водій збив червонокнижного лося. Державна екологічна інспекція у Львівській області нарахувала збитків, завданих довкіллю на 130 тисяч грн. Інспекція виставила претензію на добровільне відшкодування цих коштів порушником, йдеться на Facebook-сторінці відомства.

Дорогами Львівщини періодично мігрують дикі тварини. В області наразі є 145 лосів. Їх можна зустріти у Радехівському, Сокальському, Яворівському, Рава-Руському, Стрийському районах, пише "Твоє місто". Найбільше їх у Яворівському районі, поблизу полігону – 43 особини. У 2020 році в області було 106 лосів. За чотири роки їхня кількість збільшилася на понад 40 особин. У нових проєктах будівництва та реконструкції доріг на Львівщині передбачають заходи для захисту тварин: захисні огорожі та спеціальні переходи на шляхах міграції тварин.

Наразі у місцях, де фіксують найбільше випадків виходу тварин, встановлюють попереджувальні дорожні знаки, що сигналізують водіям про потенційну небезпеку. Найчастіше ДТП із дикими тваринами стаються на шляхах, які пролягають через лісові масиви. Зокрема, це М-06 Київ - Чоп, М-10 Львів - Краковець, Т-14-02 Східниця - Пісочна та Р-15 Ковель-Червоноград-Жовква.

  • 18 вересня у Шевченківському районі столиці помітили лося, який  блукав між будинками. Фахівці тимчасово приспали тварину та перевезуть її за межі міста у природне середовище. 
  • У травні на Чернігівщині співробітники ДСНС врятували з пастки лося. Тварина впала у водну споруду та не змогла вибратися самостійно. Витягати тварину довелося за допомогою спеціальної конструкції.
Теги за темою
Тварини Львівська область
Джерело матеріала
loader
loader