18% від суми повернуться назад: як оформити податкову знижку за освіту в Україні
18% від суми повернуться назад: як оформити податкову знижку за освіту в Україні

18% від суми повернуться назад: як оформити податкову знижку за освіту в Україні

Здобути податкову знижку на навчання – це можливість повернути частину грошей, витрачених на освіту. І це працює, незалежно від того, навчається ваша дитина чи ви самі у приватній чи державній школі, університеті чи дитячому садку .

Що це за знижка?

Це 18% суми, яку ви заплатили за навчання. Ці гроші повертаються за рахунок зменшення вашого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Наприклад, якщо за навчання було заплачено 15 тисяч гривень, можна повернути 2700 гривень.

Про це повідомляє "Експрес".

Студенти ВНЗ. Фото: facebook

Хто може користуватися?

Усі, хто офіційно працює та отримує зарплату в Україні, можуть оформити цю знижку. Причому неважливо, хто платить за навчання – ви чи близький родич (наприклад, чоловік чи діти). Але важливо пам'ятати, що знижка не поширюється на навчання за кордоном.

Студенти, скріншот: YouTube

Як її отримати?

Після того як ви сплатили за навчання, зберігайте всі квитанції та договір з навчальним закладом. Потім потрібно отримати довідку про доходи за місцем роботи, заповнити податкову декларацію та подати її разом із документами до податкової за місцем реєстрації. Якщо все зроблено правильно, гроші повернуть упродовж 60 днів.

Краще не відкладати подання декларації на останній момент, тому що наприкінці року багато хто прагне оформити податкову знижку, і можуть бути затримки. До речі, до кінця цього року можна подати заяву на відшкодування за 2023 рік, тож не пропустіть шанс повернути свої гроші.

Крім того, Знай.ua повідомляв, податковий тягар можна зменшити: важлива інформація

Джерело матеріала
loader
loader