В Одесі працівники ТЦК затримали чоловіка, який працює на критично важливому підприємстві: деталі інциденту
В Одесі працівники ТЦК затримали чоловіка, який працює на критично важливому підприємстві: деталі інциденту

В Одесі працівники ТЦК затримали чоловіка, який працює на критично важливому підприємстві: деталі інциденту

В Одесі чоловіка, який працює на підприємстві, визнаному критично важливим для української економіки, затримали працівники територіального центру комплектування (ТЦК).

Як повідомляють у телеграм-каналі "Новини Одеси", затримання відбулося в той момент, коли чоловік вийшов із свого будинка.

Чоловік оприлюднив відео, на якому розповідає про обставини свого затримання. Він стверджує, що не встиг оформити бронювання через бюрократичні формальності.

Відомо, що затриманого забрали в службове авто та відвезли до ТЦК, незважаючи на те, що він стоїть на обліку і має підтвердження оновлення військово-облікових даних.

"Я стою на обліку, оновив дані, є релігійною людиною і працюю на критичному підприємстві", — розповів сам затриманий.

Соціальні мережі заполонили обговорення цього інциденту, адже затримання працівника підприємства, яке має бронь від мобілізації, викликало численні запитання.

Більш того, в мережі з’явилися скріншоти витягу з реєстру, які підтверджують, що чоловік дійсно оновив свої дані. Також опубліковане звернення від підприємства до ТЦК щодо бронювання працівника даного працівника.

Попри всі ці документи, затриманий стверджує, що на нього склали протокол про адміністративне порушення за нібито неоновлення даних. У пресслужбі ТЦК поки не надали жодних коментарів щодо цього випадку.

До слова, згідно з чинним законодавством, відстрочку від мобілізації отримують працівники таких критично важливих структур, як поліція, рятувальна служба, а також підприємства, які виробляють та ремонтують товари військового призначення. Але і для звичайних підприємств існують обмеження: до 50% військовозобов'язаних можуть отримати бронь, і вона повинна бути продовжена кожні шість місяців.

Останні новини України:

Масова бійка сталася в Одесі, люди в камуфляжі накинулись на цивільних: в ТЦК повідомили, що сталося

Тариф на газ зросте з квітня, але не у всіх: які ціни встановлені в українських компаніях

Одноразова грошова допомога 5000 гривень: хто з українців може ії отримати

Теги за темою
Одеса Одеська область
Джерело матеріала
loader