Як не угробити авто: копійчаний засіб вмить уб'є іржу на гальмівних дисках
Як не угробити авто: копійчаний засіб вмить уб'є іржу на гальмівних дисках

Як не угробити авто: копійчаний засіб вмить уб'є іржу на гальмівних дисках

Як прибрати іржу з гальмівного диска - що є причиною іржавіння гальмівних дисків.

Гальмівний диск - це найважливіший елемент гальмівної системи будь-якого автомобіля. Його справність і правильне функціонування є одним із визначальних факторів безпеки експлуатації автомобіля.

У багатьох водіїв виникає питання з приводу того, чи можна користуватися автомобілем, якщо гальмівні диски мають помітний наліт іржі. Як стверджують досвідчені механіки, якщо дотримуватися правил експлуатації гальмівних дисків, проблем з їхньою роботою виникати не повинно.

Дивіться відео - впровадження техогляду:

Чим небезпечна іржа на гальмівному диску

Поява іржі на гальмівному диску пояснюється найпростішою хімічною реакцією - на металевій поверхні утворюється шорсткий наліт, що має пухку структуру з кольором від червоно-помаранчевого до рудо-коричневого. Як відомо, корозія - це мимовільне руйнування металів унаслідок хімічної взаємодії з навколишнім середовищем.

Не важко здогадатися, що іржа не сприяє безпечній експлуатації автомобіля, адже вона є небезпечним абразивним матеріалом на важливій частині гальмівної системи. Це може спровокувати ситуацію, коли колодка та диск зношуватимуться швидше через іржу. Не рідко трапляється так, що гальмівні диски, які покрилися товстим шаром іржі, провокували заклинювання.

Що відомо про YouTube канал "АвтоТема"?

YouTube канал "АвтоТема" - це канал, в якому автор розповідає головні новини про автомобілі, правила, штрафи, ПДР та нюанси для водіїв у доступному форматі.

Що робити, якщо заіржавів гальмівний диск

Багато залежить від місця та умов зберігання автомобіля. Якщо ви залишаєте авто на тривалий термін, рекомендується зупинити свій вибір на сухих місцях без води, які добре провітрюються. Якщо ви помітили утворення іржі на гальмівних дисках, радять із силою протиснути гальмо і різко скинути швидкість із 90 до 50 км/год. Процедуру можна повторити, тим самим розігріються колодки і диски і волога випарується.

Як прибрати іржу з гальмівного диска

Серед дієвих способів видалення іржі з гальмівного диска - використання абразивних матеріалів. Можна взяти наждачний папір, потім трохи зволожити диск і ретельно відполірувати його до початкового стану. Ця процедура дасть результат у боротьбі з верхнім шаром іржі.

Чим покрити гальмівні диски від корозії

У спеціалізованих автомагазинах багатий вибір спеціальних засобів для догляду за гальмівними дисками. Для того, щоб запобігти їхній корозії, вони змочуються якісним антикорозійним мастилом і упаковуються в пластмасову плівку. Безпосередньо перед монтажем, майстер на сервісі очищає гальмівний диск за допомогою розчинника (очищувача гальм).

Дивіться відео - який запах має бути в авто:

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader