Посол Швейцарії пояснив непорозуміння щодо "мирної ініціативи” Китаю та Бразилії
Посол Швейцарії пояснив непорозуміння щодо "мирної ініціативи” Китаю та Бразилії

Посол Швейцарії пояснив непорозуміння щодо "мирної ініціативи” Китаю та Бразилії

Швейцарський посол наголосив, що його країна не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай і Бразилія.

Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн стверджує, що непорозуміння щодо нібито підтримки його країною так званої китайсько-бразильської “мирної ініціативи” виникло через присутність швейцарського представника як спостерігача.

Таке пояснення він зробив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Швейцарський посол наголосив, що його країна не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай і Бразилія на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

“Ми були на зустрічі, але як спостерігачі... Швейцарія не змінила своєї позиції", - зазначив Бауманн.

За його словами, швейцарська позиція полягає в тому, що “будь-яке рішення у відповідь на повномасштабну військову агресію Росії проти України має повністю поважати міжнародне право, Статут Організації Об'єднаних Націй і, зокрема, територіальну цілісність і суверенітет України".

Прикладом мирного плану, який поважає згадані основоположні принципи, дипломат назвав підсумковому комюніке Першого глобального саміту миру в Україні, що відбувся у Швейцарії в червні цього року. 

“Цей саміт був побудований на попередніх дискусіях на основі української Формули миру й інших мирних пропозицій, які відповідають міжнародному праву та Статуту ООН", - сказав Бауманн.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Міністерство закордонних справ Швейцарії висловило підтримку мирному плану Китаю і Бразилії щодо припинення війни в Україні. 

Джерело матеріала
loader
loader