У Білорусі вибухнув російський безпілотник: що відомо про наслідки
У Білорусі вибухнув російський безпілотник: що відомо про наслідки

У Білорусі вибухнув російський безпілотник: що відомо про наслідки

У селищі Калинковичі одразу після вибуху зникло світло.

У білоруському селищі Калинковичі, ймовірно, вибухнув російський дрон. Після вибуху у населеному пункті зникло електропостачання. Наразі інформації про місце влучання чи постраждалих немає.

Про це пишуть білоруські Telegram-канали "Белсат" та моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

Звук вибуху місцеві жителі почули близько п'ятої години ранку 3 жовтня. За інформацією "Белсат", світло у Калинковичах зникло майже у наступну мить після вибуху.

"Рівно за 12 хвилин до цього [до вибуху – ред.] було повідомлення про захід "Шахеда" в повітряний простір Білорусі та його рух у напрямку Мозиря курсом на схід від Наровлі", – повідомив "Беларускі Гаюн".

Зазначається, що відстань від Наровлі до Калинковичів становить 40 км. Тобто БпЛА типу "Шахед", який має середню швидкість приблизно 200 км/год, може подолати цей шлях за 11 хвилин.

"Траєкторія та швидкість руху "Шахеда" свідчать про те, що в момент вибуху дрон уже був над містом. Водночас за нашими даними, у зазначений проміжок часу авіації ВПС РБ над Гомельщиною не фіксувалося", – зауважив канал моніторингової групи.

Наразі офіційні білоруські особи чи відомства не прокоментували ситуацію. Також невідомо, чи вибухнув безпілотник самостійно, чи був знищений силами протиповітряної оборони Білорусі.

Напередодні, 3 жовтня, три російські "Шахеди" залетіли в повітряний простір Білорусі в той час, коли у небі перебував гелікоптер Лукашенка. Відомо, що російські дрони залетіли у Гомельську область транзитом через територію України.

Джерело матеріала
loader
loader