На Україну обрушиться потужний циклон - низку регіонів у вихідні накриють дощі
На Україну обрушиться потужний циклон - низку регіонів у вихідні накриють дощі

На Україну обрушиться потужний циклон - низку регіонів у вихідні накриють дощі

До України наближається циклон із півдня, який принесе до нашої країни дощі. Опади очікуються у всіх регіонах, окрім південних областей. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у своєму Фейсбуці.

- 5-6 жовтня у західних, північних, центральних областях (крім Полтавщини та Дніпропетровщини) та також на Одещині пройдуть періодично дощі різної інтенсивності. У східній частині України, у більшості південних областей та Криму утримається суха погода.
Найближчими днями в Україну надійде циклон із півдня. У деякі регіони він принесе дощі різної інтенсивності, – написала Діденко.

Згідно з її прогнозом, температура повітря у східній та південній частині України сягатиме +24+28. Найнижчою буде температура повітря у західних областях – там стовпчики термометрів покажуть +11+17. У столиці також очікуються дощі, попри спеку до +22.

– У більшості областей України очікується протягом дня +18+24 градуси. У Києві субота та неділя обіцяють періодичні дощі. Температура повітря у суботу очікується в межах 18 градусів, у неділю потеплішає до 22 градусів, - зазначає Діденко.

  • 16 вересня у Києві метеорологи зафіксували черговий температурний рекорд вересня. Цієї ночі в столиці мінімальна температура повітря виявилася найвищою для цього дня, вона не опустилася нижче за +17,5°С. Попереднє рекордне значення 1955 року перевищено на 0,9°С.
  • 23 вересня синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха заявила, що зараз в Україні все ще триває метеорологічне літо, воно затримується через аномально високі температури. Осінь настане, коли середньодобова температура кілька днів поспіль знизиться до 15 градусів.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader