У Генштабі розповіли про російські атаки на різних ділянках фронту
У Генштабі розповіли про російські атаки на різних ділянках фронту

У Генштабі розповіли про російські атаки на різних ділянках фронту

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє про напружену ситуацію на фронті станом на 16:00 6 жовтня 2024 року.

Російські загарбники продовжують активні наступальні дії на різних напрямках, але українські захисники успішно відбивають атаки, завдаючи ворогу значних втрат.

На Сумщині та Чернігівщині ворог обстрілює прикордонні населені пункти з території РФ. Зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли Олександрівки та Майського. Крім того, росіяни завдали 6 авіаударів із застосуванням 7 керованих авіабомб по кількох населених пунктах. Також зафіксовано 11 авіаударів із використанням 16 КАБів на території Курської області РФ.

На Харківському напрямку відбулося 5 ворожих атак поблизу Стариці та Вовчанська. На Куп'янському напрямку було 3 атаки, одна з яких триває. Авіаудари зафіксовано в районах Зеленого Гаю та Першотравневого.

Найгарячіше на Лиманському напрямку - там було 14 спроб прориву оборони ЗСУ. На Краматорському напрямку відбито 3 атаки. На Торецькому напрямку, крім авіаударів, було 8 наземних атак.

На Покровському напрямку зафіксовано 10 ворожих атак, на Курахівському - 9. На Времівському напрямку, крім авіаударів, було 3 штурми позицій ЗСУ. На Придніпровському напрямку відбито 2 атаки.

На інших ділянках фронту без суттєвих змін. Українські захисники продовжують стримувати ворога та завдавати йому втрат.

Джерело матеріала
loader
loader