Вимагали зізнатися у шпигунстві на камеру: з'явилися подробиці вбивства українця в Польщі
Вимагали зізнатися у шпигунстві на камеру: з'явилися подробиці вбивства українця в Польщі

Вимагали зізнатися у шпигунстві на камеру: з'явилися подробиці вбивства українця в Польщі

Польський фермер вимагав від українця повернення вигаданого боргу, а потім ще звинуватив у шпигунстві. Українець рішуче заявив, що все це нісенітниці, що розлютило поляка і він вирішив змусити його зізнатися силою.

У Польщі розслідують вбивство заробітчанина з України. Чоловіка закатували до смерті поляки і спалили. Про це пише польське видання fakt.pl.

Вбивство сталося у місцевості Рокіцин під Лемборком (Поморське воєводство) в ніч проти 12 травня. Зараз триває розслідування, і спливли нові факти.

Слідство встановило, що того дня 37-річний власник господарства в селі Рокіцин організував вечірку для працівників. Під час застілля він почав звинувачувати працюючого у нього українця Миколу С. в різних речах. Як потім з'ясувала прокуратура, жодні зі звинувачень не були правдою.

Спочатку фермер вимагав від українця повернення вигаданого боргу, а потім ще звинуватив у шпигунстві. Українець рішуче заявив, що все це нісенітниці, що розлютило поляка і він вирішив змусити його зізнатися силою.

Разом з 34-річним спільником, також поляком, вони затягли жертву до стодоли. Там вони почали катувати українця, вибиваючи з нього зізнання молотком та іншими гострими предметами.

Після всього вони облили його бензином і підпалили. Усе це вони знімали на відео.

Місце, де вбили українця

Слідство встановило, що поляки поливали українця, навіть коли він горів, ще бензином, а пожежу, яка перекинулася на будівлю, навмисне не тушили, щоб вона знищила сліди злочину.

Рятувальники, які прибули на виклик, знайшли обгоріле тіло.

Тим часом дружина власника господарства спалила диск з записом, на якому були зафіксовані тортури над українцем.

Правоохоронці затримали усю трійку спільників, але згодом жінку випустили під заставу у розмірі 100 тис злотих.

Тепер, через 5 місяців після вбивства оприлюднили результати судово-психіатричної експертизи двох основних підозрюваних. Лікарі встановили, що 37- річний фермер усвідомлював свої дії, тож його визнали осудним. Тепер чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Щодо його 34-річного спільника, то лікарі сумніваються у його осудності, тож він пройде ще додаткові обстеження. Йому також загрожує довічне ув'язнення.

Дружина фермера за спроби приховування слідів злочину і ненадання допомоги може сісти на п'ять років. Експертам-інформатикам так і не вдалося відновити записи зі спаленого диска.

Нагадаємо, що 27 вересня повідомлялося, що у Польщі стався ксенофобський напад на хостел з українцями та іншими мігрантами. Постраждали кілька людей, а підприємець залишився без 70 працівників.

Теги за темою
Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader