Українцям приготували чергове підвищення: нові ціни на оформлення документів з жовтня
Українцям приготували чергове підвищення: нові ціни на оформлення документів з жовтня

Українцям приготували чергове підвищення: нові ціни на оформлення документів з жовтня

З 7 жовтня 2024 року в Україні підвищуються тарифи на послуги паспортно-міграційного характеру. Це стосується як громадян України, так і іноземців та осіб без громадянства, які користуються послугами ДП «Документ». Підвищення стосується оформлення паспортів, обміну посвідчення водія, реєстрації транспортних засобів і проставлення апостиля.

Так, вартість оформлення паспортних документів для громадян України зросте з 540 до 650 гривень. Ця послуга є однією з найпопулярніших серед населення, оскільки включає як внутрішні паспорти, так і закордонні. Окрім цього, іноземцям доведеться платити за оформлення документів міграційного характеру 1250 гривень, що на 250 гривень більше, ніж раніше.

Біометричний паспорт: оформлення, вартість, документи, Segodnya.ua

Важливі зміни стосуються також обміну посвідчень водія, який тепер коштуватиме 950 гривень (замість 800). Це стосується не тільки тих, хто втратив свої документи, але й тих, хто змінює дані у посвідченні через оновлення інформації, наприклад, зміну прізвища.

Також зросла вартість обміну свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, яка тепер становитиме 950 гривень. Проставлення апостиля, необхідне для визнання офіційних документів за кордоном, тепер коштуватиме 650 гривень, що на 200 гривень більше, ніж було раніше.

Ці підвищення пояснюються необхідністю покриття витрат на забезпечення безпеки та модернізацію процесів обслуговування громадян.

Раніше ми розповідали, що за комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Також, українців попередили про тарифні зміни: що побачимо у "зимових" платіжках

Джерело матеріала
loader