В Італії помер 28-річний Семмі Бассо - найстарша людина із синдромом передчасного старіння
В Італії помер 28-річний Семмі Бассо - найстарша людина із синдромом передчасного старіння

В Італії помер 28-річний Семмі Бассо - найстарша людина із синдромом передчасного старіння

Італійський вчений Семмі Бассо, відомий своїми дослідженнями рідкісної хвороби прогерії, помер у віці 28 років. Він страждав від цієї генетичної недуги, яка спричиняє передчасне старіння. Про смерть Бассо повідомила заснована ним Асоціація для підвищення обізнаності про прогерію та збору коштів на наукові дослідження, пише La Repubblica.

Бассо народився 1995 року в регіоні Венето. У два роки лікарі діагностували йому синдром Хатчинсона-Гілфорда – через цю хворобу люди швидко старіють і виглядають старшими за свій вік. Присвятивши своє життя вивченню цієї хвороби, у 2018 році він закінчив факультет природничих наук Університету Падуї, де захистив дисертацію на тему можливих методів лікування прогерії. У 2005 році Бассо разом із батьками заснував Італійську асоціацію Progeria, спрямовану на дослідження хвороби.

- Сьогодні наше світло, наш гід, погасло. Дякую Семмі за те, що зробив нас частиною цього чудового життя, - йдеться в Instagram асоціації.

За даними тієї ж асоціації, в середньому люди з цим синдромом проживають лише 14,5 років, а в усьому світі хвороба вражає одного з 20 мільйонів людей.

Бассо став відомий після виходу документального фільму National Geographic "Подорож Семмі" про його подорож із Чикаго до Лос-Анджелеса з батьками та найкращим другом. Бассо також часто виступав на телебаченні та давав інтерв'ю, в яких розповідав про свою хворобу.

За день до смерті Семмі Бассо отримав журналістську премію Паоло Ріцці у Венеції. Вчений помер раптово в суботу, 5 жовтня, ввечері під час вечері в ресторані в місті Асоло (провінція Тревізо). Попри спроби реанімації, врятувати його не вдалося. Він нещодавно повернувся з поїздки до Китаю.

  • У липні 2021 року у Вінниціпомерла 10-річна Ірина Хіміч - дівчинка теж страждала на синдром Хатчинсона-Гілфорда. 
Теги за темою
захворювання
Джерело матеріала
loader
loader