Ураган "Мілтон": що відомо про стихію, через яку Байден не зміг приїхати на "Рамштайн"
Ураган "Мілтон": що відомо про стихію, через яку Байден не зміг приїхати на "Рамштайн"

Ураган "Мілтон": що відомо про стихію, через яку Байден не зміг приїхати на "Рамштайн"

Стихія вже має політичні наслідки через неї президент США скасував поїздки до Європи та Африки.

Про скасування візиту до Німеччини Джо Байден, який мав головувати на "Рамштайні", заявив напередодні. Причиною став шторм століття, який от-от налетить на Сполучені Штати. У цю суботу мала відбутися 25 зустріч контактної групи з питань підтримки нашої держави під час якої президент України планував представити лідерам країн-союзників "план перемоги". 

Про це йдеться у сюжеты кореспондентки ТСН Катерини Федорченко.

Що відомо про ураган у США

Флорида готується приймати ураган "Мільтон" - городяни забивають вікна, обкладають будинки мішками з піском та проводять водовідведення. Все, аби зменшити потенційно катастрофічні наслідки стихії.

Ураган "Мільтон" може стати найсильнішим за сто років. Його сила то сягає найвищої категорії, то вщухає, то набирає обертів знову. В епіцентрі стихії швидкість вітру нині 270 кілометрів за годину.

Штат Флорида ще не оговтався від наслідків урагану "Гелен", який забрав дві сотні життів.

Чому президент США відмовився їхати до Європи

Стихія вже має політичні наслідки через неї президент США скасував поїздки до Європи та Африки. Зокрема, й ту, під час якої мав мав головувати на зустрічі лідерів країн та урядів Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Джо Байден пояснює - не може зараз лишити країну наодинці зі штормом.

За прогнозами, на Сполучені Штати "Мільтон" обрушиться у ніч на четвер. Йому передуватимуть тропічна злива і паводок, які очікують вже у найближчі години.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 7:00 9 жовтня. РАМШТАЙН ПІД ЗАГРОЗОЮ?! Угорщина заблокувала 50 мільярдів для України

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader