Міноборони спростувало призупинення бронювання в Україні
Міноборони спростувало призупинення бронювання в Україні

Міноборони спростувало призупинення бронювання в Україні

До 15 листопада в Україні мають провести аудит "критичних" підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування. До комісії мають включити військових. Якщо підприємство виявиться "не критичним для держави", то бронювання переглянуть. Про це розповів перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит на засіданні уряду, пише "Суспільне".

Він заперечує призупинення бронювання, про яке повідомляли ЗМІ. Також, за його словами, в Україні наразі понад мільйон заброньованих чоловіків.

- Рішення ухвалили, бо різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців - зростання вдвічі, - сказав він.

  • 9 жовтня видання The Page та "Українська правда" опублікували текст рішення уряду, який до 15 листопада набито призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств. Журналісти послалися на документ уряду за підсумками наради.
  • 30 вересня міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що економічне бронювання давно треба було запровадити, але військових складно переконати.
     
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала