Північнокорейські військові інженери допомагають Росії в Україні, - The Guardian
Північнокорейські військові інженери допомагають Росії в Україні, - The Guardian

Північнокорейські військові інженери допомагають Росії в Україні, - The Guardian

За даними The Guardian, північнокорейські військові інженери були розгорнуті для допомоги Росії в націлюванні балістичних ракет на Україну.

Джерела в Києві та Сеулі повідомляють, що північнокорейці, які діють на окупованих територіях України, вже зазнали втрат.

Згідно з інформацією українського джерела, за російськими лініями знаходяться десятки північнокорейців у складі команд, які "підтримують пускові системи для ракет KN-23".

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хюн заявив депутатам у Сеулі, що "дуже ймовірно", що північнокорейські офіцери були розгорнуті для боротьби разом з росіянами, і кілька з них загинули під час атаки. Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації України, також підтвердив загибель деяких північнокорейців у Росії.

The Guardian зазначає, що участь Північної Кореї у війні проти України дає їй можливість випробувати зброю, отримати бойовий досвід для своїх військ та зміцнити свої позиції з могутнім міжнародним союзником.

За оцінками, Пхеньян надав близько половини боєприпасів більшого калібру, використаних на полі бою цього року - понад 2 мільйони снарядів. Також були надані ракети KN-23, які використовувалися в десятках ударів по Україні минулої зими.

Москва та Пхеньян заперечують продаж зброї, навіть коли публічно святкують поглиблення зв'язків в останні місяці. Кремль у четвер відкинув інформацію про розгортання північнокорейських військ в Україні як "ще одну фальшиву новину".

Джерело матеріала
loader