В Україні започаткували власні змагання на кшталт “Ігор нескорених”
В Україні започаткували власні змагання на кшталт “Ігор нескорених”

В Україні започаткували власні змагання на кшталт “Ігор нескорених”

Мінветеранів створилоспортивні змагання "Ігри Ветеранів", які включатимуть дві дисципліни - кросфіт та кіберспорт. У них зможуть взяти участь військовослужбовці, ветерани, а також особи, які звільнилися з військової служби чи правоохоронних органів і зазнали травм, поранень або захворювань під час виконання своїх обов'язків у зоні бойових дій. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

- Цьогоріч вони проходитимуть у чотирьох регіонах України та завершаться Всеукраїнськими змаганнями у місті Київ. Учасники "Ігор Ветеранів" змагатимуться у двох дисциплінах: Кросфіт та Кіберспорт, - заявили в відомстві.

Згідно з повідомленням, реєстрація для участі в змаганнях є обов'язковою і триватиме до 27 жовтня включно. Всеукраїнські змагання відбудуться 6-8 грудня в Києві.

  • Міжнародні змагання для ветеранів “Ігри нескорених” започаткував у 2014 році британський принц Гаррі. Україна вперше взяла у них участь у 2017 році. Відбір на “Ігри Нескорених” щороку проходить у Києві.
  • У 2023 році наІграх Нескорених-2023 (Invictus Games) у Німеччині Україну представляли 25 ветеранів та військовослужбовців. Команда здобула 34 медалі, серед яких 12 – золоті.
  • У 2024 році Ігри Нескорених не проходили. Наступні відбудуться з 8 по 16 лютого 2025 року  у Канаді.
Джерело матеріала
loader