Економічне бронювання від мобілізації: ЗМІ дізнались, що планують у Кабміні
Економічне бронювання від мобілізації: ЗМІ дізнались, що планують у Кабміні

Економічне бронювання від мобілізації: ЗМІ дізнались, що планують у Кабміні

За даними журналістів, економічне бронювання можуть реалізувати двома способами: через ухвалення закону у Верховній Раді або постановою Кабміну.

Економічне бронювання в Україні все ж таки планують продовжити, але трохи пізніше — можливо, наприкінці 2024 або на початку 2025, бо зараз йде мобілізація. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на власні поінформовані джерела.

За словами джерел, влада не відмовилася від ідеї "економічної броні", а строки повернення до цього питання залежатиме від темпів мобілізації та ситуації на фронті.

"Ще влітку було заявлено про концепцію "воюй або працюй", про це казали і президент, і глава уряду. Нічого з того часу не змінилося, тобто є політичне рішення. Але зараз у фокусі уваги — мобілізація, оскільки ворог тисне на фронті. Як ви уявляєте зараз сказати мобілізованим, що ухвалено рішення про бронювання, де критерієм є зарплати чи сплачені податки?", — сказав один із співрозмовників видання.

Журналісти уточнили, що одним із варіантів "економічної броні" може бути її щомісячне продовження при сплаті відповідного рівня податків. Тут йдеться про податок на доходи фізичних осіб.

Також джерела повідомили "РБК-Україна" про те, що економічне бронювання може бути реалізоване як через ухвалення закону у Верховній Раді, так і через постанову Кабінету міністрів.

Автори матеріалу підкреслили, що наразі у владі схиляються до того, що цю норму все ж таки слід провести через парламентську залу.

"Законодавчі ініціативи є, вони зареєстровані у парламенті, але ще не було голосування навіть у першому читанні. Хоча, безумовно, у неофіційному спілкуванні нардепи обговорюють доцільність ухвалювати закон, який дозволить економічне бронювання", — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, 10 жовтня Данило Гетманцев заявив, що економічне бронювання в Україні точно запрацює в поточному році.

Також Фокус писав, що очікує військовозобов'язаних, якщо в Україні запровадять модель економічного бронювання від мобілізації.

Джерело матеріала
loader
loader