На ВДНГ в лісовій частині з'явиться глемпінг: коли і як може виглядати
На ВДНГ в лісовій частині з'явиться глемпінг: коли і як може виглядати

На ВДНГ в лісовій частині з'явиться глемпінг: коли і як може виглядати

На території ВДНГ з'явиться глемпінг під назвою "Намети" - це різновид кемпінгу, який поєднує відпочинок на природі з умовами, наближеними до готельних. 

Глемпінг "Намети" буде розташований у лісовій зоні ВДНГ. Тут планують встановити сім відпочинкових модулів – наметів без фундаменту, розрахованих на двох або більше осіб. Локація також буде обладнана всіма необхідними зручностями: зонами відпочинку з гамаками та гойдалками, а також саунами та чанами для релаксації на свіжому повітрі. Крім того, гостям буде доступна інфраструктура ВДНГ з розвагами та фудкортами, що забезпечить ідеальний баланс між активним відпочинком та гармонією природи, пише Трамвай.

Проєкт розроблено з максимальним піклуванням про навколишнє середовище. Усі конструкції тимчасові, що дозволяє інтегрувати їх у природний ландшафт без шкоди для екосистеми. Жодне дерево під час будівництва не постраждає, а автори вже висадили понад 800 рослин, зокрема граби, горобину та червоний дерен, а також планують додатково висадити кизильники, бересклети та первоцвіти для створення унікальних ландшафтних акцентів.

Саме житло виготовлено з дерева, металу та скла. Всі матеріали екологічно чисті - без шкідливих хімічних домішок. Для утеплення взимку використовують мінвату та теплові насоси, підлога має підігрів. Намет оснащений зоною відпочинку, спальнею, вітальнею, а також ванною кімнатою і санвузлом.

Глемпінг працюватиме цілодобово під охороною. Для зручності гостей будуть адміністратор, технічний персонал і садівник, який піклуватиметься про чистоту та догляд за рослинами.

"Намети" почнуть працювати вже цієї зими, а орендувати намет можна буде на сайті ВДНГ або проєкту Namety.

Поки проєкту, як саме виглядатиме глемпінг на ВДНГ, немає. Але зазвичай глемпінг виглялає ось так:

Варіант, як може виглядати глемпінг.Варіант, як може виглядати глемпінг. фото: bzh.life
Варіант, як може виглядати глемпінг.Варіант, як може виглядати глемпінг. фото: GM Eco Bubble
Джерело матеріала
loader