Вночі та зранку сили ППО збили 29 з 66 російських дронів
Вночі та зранку сили ППО збили 29 з 66 російських дронів

Вночі та зранку сили ППО збили 29 з 66 російських дронів

У ніч на 11 жовтня 2024 року Росія атакувала Україну балістичною ракетою Іскандер-М, керованою авіаційною ракетою Х-31П та  66-ма ударним БпЛА. Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, ракети ворог запускав з Криму, дрони – з Курська.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 11.00 в результаті протиповітряного бою збито 29 ворожих БпЛА у Київській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях.

Крім того, 31 ворожий безпілотник локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Два ударні БпЛА повернули у напрямку РФ. Ще чотири БпЛА перебувають в повітряному просторі України. Бойова робота триває

  • Вночі Росія вдарила ракетами по Одесі. Внаслідок ворожого удару в Одеському районі сталося руйнування двоповерхової будівлі, де жили та працювали цивільні. Під завалами опинилися люди. Співробітники ДСНС врятували чотирьох з них, ще троє загинули під уламками будівлі. Четвертий постраждалий помер у лікарні. 
  • У ніч на 11 жовтня російська армія намагалася вразити Київ безпілотними літальними апаратами. Дрони заходили на столицю з різних напрямків, повітряна атака тривала понад 2 години. 
Джерело матеріала
loader
loader