У Грозному прогримів потужний вибух, є загиблі
У Грозному прогримів потужний вибух, є загиблі

У Грозному прогримів потужний вибух, є загиблі

За попередніми даними, внаслідок вибуху загинули четверо людей, серед них — жінка з двома маленькими дітьми. Причиною трагедії в МНС РФ назвали вибух цистерни з газом.

Сильний вибух прогримів у Грозному, столиці Чеченської Республіки, вдень, 12 жовтня. Як пише телеграм-канал Baza, інцидент стався на проспекті Мохаммеда Алі біля коледжу інформаційних технологій. Уже незабаром з'ясувалося, що вибухнула заправка в Ахматовському районі.

На відео, опублікованому очевидцями в соцмережах, видно пожежу, а потім — другий сильний вибух. Десятки місцевих жителів стояли біля магазинів і дивилися на палахкотливу заправку, потім вона вибухнула — ударною хвилею відкинуло уламки будівлі та балони. Після повторної детонації люди кинулися бігти геть.

Як пише канал Mash, унаслідок вибуху постраждали щонайменше чотири людини. Двоє з них — мама з дитиною. У них влучив балон, відкинутий ударною хвилею. Пізніше стало відомо про чотирьох загиблих. Зі слів очевидців, серед них — жінка з двома дітьми приблизно трьох-п'яти років.

Заправка, де стався вибух, востаннє перевірялася Ростехнаглядом три роки тому, у 2021-му. Тоді інспектори виявили дев'ять грубих порушень, серед яких невідповідність вимогам промислової безпеки автомобільних зливоналивних станцій, відсутність засобів автоматичного контролю загазованості в насосах і датчиків загазованості, а також багато іншого.

За інформацією Nexta, причиною вибуху на заправці могла стати детонація бензовоза або цистерни з паливом, яку відкинуло у двір житлового будинку. Дорогою цистерна розчавила "Ладу Пріору" і впала всього за кілька метрів від багатоквартирного будинку.

У МНС РФ причиною пожежі на АЗС у Грозному назвали вибух цистерни з газом.

Вогонь знищив усю заправку, проте його вдалося локалізувати. На місці інциденту розбирають завали.

Раніше Фокус писав, що Кадиров попередив росіян про новий метод мобілізації на війну.

Теги за темою
Вибух загиблі
Джерело матеріала
loader
loader