Кабмін зобов'язав українців забирати повістки з пошти протягом трьох днів
Кабмін зобов'язав українців забирати повістки з пошти протягом трьох днів

Кабмін зобов'язав українців забирати повістки з пошти протягом трьох днів

На отримання повістки, яку працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки відправили поштою, військовозобов'язаним надали три дні. Відповідне рішення Кабінету Міністрів опубліковано на урядовому порталі.

- Рекомендовані листи з позначкою "Порядок денний ТЦК" при доставленні за вказаною адресою вручаються особисто адресату (отримувачу). У разі відсутності адресата (отримувача) за вказаною на рекомендаційному листі адресою працівник об'єкта поштового зв'язку інформує адресата (отримувача) за номером телефону та/або вкладає в абонентську поштову скриньку повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою "Порядок денний ТЦК", - йдеться в постанові уряду.

Як зазначено у документі, якщо військовозобов'язаний не забрав повістку протягом трьох днів, то працівник пошти робить позначку "адресат відсутній за вказаною адресою". Протягом наступного робочого дня пошта поверне її відправнику, а порушник буде покараний у вигляді штрафу.

  • 24 вересня Кабмін схвалив проєкт, згідно з яким на централізований друк та розсилку 900 тисяч повісток до кінця поточного року з Держбюджету виділять 71 820 000 гривень. У Мінекономіки планують друкувати 300 тисяч повісток на місяць, а Міністерству фінансів доручено виділити кошти із резервного фонду державного бюджету.
  • 5 жовтня стало відомо, що Міністерство оборони сформувало ще 70 тисяч повісток із використанням Реєстру військовозобов'язаних, які "Укрпошта" відправить військовозобов'язаним. Перші 6 тисяч повісток було передано поштовій службі у середині вересня.
Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader