«Тиждень на кадр»: Дені Вільньов розповів, як для «Дюна 2» знімали їзду на хробаках
«Тиждень на кадр»: Дені Вільньов розповів, як для «Дюна 2» знімали їзду на хробаках

«Тиждень на кадр»: Дені Вільньов розповів, як для «Дюна 2» знімали їзду на хробаках

Режисер Дені Вільньов розповів про фільмування сцен з хробаками у «Дюна: частина друга». Вони потребували надзвичайно багато часу, ним опікувалася окрема знімальна група.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! «Тиждень на кадр»: Дені Вільньов розповів, як для «Дюна 2» знімали їзду на хробаках - Фото 1

У розмові із зіркою «Теда Лассо» Бреттом Голдштейном, який генерував багато смішного під час годинної бесіди, Вільньов розповів про епічну сцену катання на піщаному хробаку. Раніше режисер казав, що для знімання знадобилося 44 дні, і потрібна була окрема команда під назвою «хробачий блок».

«Я зрозумів, як я хотів підійти до цього, я не хотів йти на компроміс. Найважливіше з візуальними ефектами — як ти будеш це знімати? Я хотів знімати це за природного освітлення. Я зрозумів, що на знімання знадобляться місяці. Кожен кадр був дуже складним. На кожний кадр через складність йшло іноді півдня, іноді день, іноді тиждень. Якби я робив це сам, я б досі знімав».

«Хробачий блок» очолила дружина Вільньова Таня Лапуент, яка «ідеально розуміла моє бачення». Сцена з Полом верхи на хробаку видалася справді епічною. Не завжди у ній було все добре видно, але інакше, мабуть, було б менше реалізму (якщо він взагалі доречний у випадку Шай-хулуда).

Прем’єра фільму Вільньова «Дюна: Частина друга» з Тімоті Шаламе у ролі Пола Атріда відбулася в березні. Фільм отримав схвальні відгуки та зібрав $714 млн.

На жаль, Дені Вільньов не розповів нічого про «Дюна 3» під час розмови. Третя частина саги буде заснована на романі «Месія Дюни» Френка Герберта, дія якого розгортається через 12 років після подій першої книги. Щодо знімання третього фільму даних обмаль, але Вільньов підтвердив, що працює над сценарієм, а графік Warner натякає на реліз у грудні 2026 року.

Джерело: Variety

Джерело матеріала
loader