На Хмельниччині затримали двох медиків, які "торгували" довідками про інвалідність
На Хмельниччині затримали двох медиків, які "торгували" довідками про інвалідність

На Хмельниччині затримали двох медиків, які "торгували" довідками про інвалідність

Правоохоронці викрили на Хмельниччині двох медиків, які за певну плату допомагали охочим оформити групу інвалідності. Свої послуги вони оцінювали у 3 600 до 7 800 доларів США. При обшуку в них вилучили майже 8 мільйонів гривень. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, медики розробили незаконну схему заробітку через допомогу в отриманні інвалідності. Фельдшер організовував пошук "клієнтів", а лікарка оформляла їх на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без їх фактичного перебування виготовляла медичні документи. Надалі це ставало підставою для встановлення груп інвалідності. Ціна послуг коливалась від 3 600 до 7 800 доларів США.

- Правоохоронці затримали фельдшера під час отримання коштів. У ході обшуків у підозрюваних вилучено 182 тис. доларів США, понад 6 500 євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, а також чорнові записи, медичну документацію та мобільні телефони, - йдеться у повідомленні.

Повідомлено про підозру лікарці-неврологу та фельдшеру екстреної медичної допомоги за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).Чоловіку обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки - перебуває на розгляді в суді. Перевіряється причетність до вчинення злочину працівників МСЕК.

  • 4 жовтня Офіс Генерального прокурора повідомив, що очільницю Хмельницької МСЕК та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду — викрили на незаконному збагаченні. Зокрема, вдома у родини вилучили майже 6 млн доларів у різних валютах, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через бізнес-проєкти. Вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом в одному із парків Хмельницького. За кордоном в їхній власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії й Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів. 
  • 7 жовтня Печерський районний суд Києва арештував очільницю Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Тетяну Крупу на 60 діб — до 3 грудня — із можливістю внесення застави розміром 500 млн гривень.
Теги за темою
Прокуратура
Джерело матеріала
loader