Китай розпочав нові військові навчання навколо Тайваню
Китай розпочав нові військові навчання навколо Тайваню

Китай розпочав нові військові навчання навколо Тайваню

Китай розпочав нові військові навчання навколо Тайваню, заявивши, що це попередження "сепаратистським діям сил незалежності Тайваню".

Ця заява викликала засудження з боку урядів Тайбею та Вашингтону, пише Reuters.

Командування Східного театру військових дій Китаю повідомило, що навчання "Joint Sword-2024B" проходять у Тайванській протоці та районах на північ, південь і схід від Тайваню.

"Навчання також служать суворим попередженням сепаратистським діям сил незалежності Тайваню. Це законна і необхідна операція для захисту державного суверенітету та національної єдності", - йдеться у заяві командування.

У відповідь Тайвань назвав ці навчання "відвертими провокаціями", які серйозно підривають регіональний мир і стабільність.

"Президент Лай вже висловив свою добру волю у своїй промові на національний день і готовий разом з китайськими комуністами взяти на себе відповідальність за підтримку миру в Тайванській протоці", - заявили у Тайвані.

Джозеф Ву, генеральний секретар Ради національної безпеки Тайваню, заявив, що Тайвань "залишатиметься пильним", але буде "поміркованим і відповідальним, підтримуючи статус-кво в Тайванській протоці".

Китайська державна газета "Liberation Army Daily" написала: "Ті, хто грається з вогнем, обпікаються!". "Поки провокації "незалежності Тайваню" продовжуються, дії НВАК щодо захисту національного суверенітету та територіальної цілісності не припиняться", - додала газета.

Джерело матеріала
loader
loader