Люди вперше у світі встановили двосторонній зв'язок під час усвідомленого сну: унікальний експеримент
Люди вперше у світі встановили двосторонній зв'язок під час усвідомленого сну: унікальний експеримент

Люди вперше у світі встановили двосторонній зв'язок під час усвідомленого сну: унікальний експеримент

Ви коли-небудь думали, що було б круто поговорити з кимось уві сні? Тепер це може стати дійсністю. Каліфорнійська компанія REMspace оголосила, що їй вдалося досягти двостороннього зв'язку між людьми під час усвідомлених сновидінь – звучить як сюжет для наукової фантастики.

Згідно зі стартапом, учасники експерименту змогли обмінюватися повідомленнями уві сні за допомогою спеціального обладнання. Хоча ця заява поки що не пройшло рецензування, якщо вона підтвердиться, це може викликати фурор у дослідженні сновидінь.

Усвідомлені сни, як стверджує REMspace, можуть бути корисними не тільки для терапії психічного здоров'я, але й для навчання нових навичок. Про це пише The Debrief.

Можливо, ви не знаєте, але Майкл Радуга, засновник REMspace, одного разу потрапив у заголовки, коли зважився просвердлити собі череп та вживити мікрочіп, щоб контролювати свої сни. Хоча це звучить шалено, він наполягає на тому, що чіп допомагає йому "програмувати" свої сновидіння, незважаючи на ризик, з яким він зіткнувся.

Що таке свідомі сни?

Це коли ви розумієте, що спите, і можете керувати своїми діями у сновидінні. За даними WebMD, близько половини людей хоча б раз відчували свідомі сни. Але спілкування в такому стані – це зовсім нова тема, яка тільки-но починає досліджуватися.

REMspace заявила, що 24 вересня 2024 року два учасники обмінялися випадковими словами, згенерованими сервером, через навушники під час сну. Один із учасників повторив слово уві сні, а інший підтвердив його після пробудження. Це вони називають першим випадком двосторонньої комунікації уві сні!

До того ж, команда розробила унікальну "мову сновидінь" під назвою Remmyo, яка може вловлювати певні звуки, що видаються під час снів. Ця технологія, як стверджує REMspace, може дозволити спілкуватися в реальному часі, хоча поки що це не підтверджено науковою спільнотою.

Двосторонній зв'язок у сні / фото: скриншот Youtube

Далі більше

REMspace працює над інтелектуальними масками для сну та платформами для обміну журналами сновидінь, а також мріє про повноцінну взаємодію уві сні. Радуга передбачає, що найближчими роками спілкування уві сні стане звичайною справою.

Залишається тільки чекати на підтвердження цих вражаючих заяв, поки наука не випередить нашу фантазію.

Крім того, Знай.ua повідомляв, людство стоїть на порозі нової ери - появи "надінтелекту": на що він буде здатний

Джерело матеріала
loader
loader