РФ вдарила балістикою по порту Одеси: пошкоджено кораблі, є жертва та поранені
РФ вдарила балістикою по порту Одеси: пошкоджено кораблі, є жертва та поранені

РФ вдарила балістикою по порту Одеси: пошкоджено кораблі, є жертва та поранені

Внаслідок ворожого удару постраждали вісім людей, усі знаходяться в лікарні, двоє з них у важкому стані, розповів очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

У понеділок, 14 жовтня, російські війська атакували балістичними ракетами припортову інфраструктуру Одеси. Одна людина загинула, ще вісім зазнали поранень. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер та віце-прем'єр з відновлення України Олексій Кулеба.

"Ціллю ворога вчергове стала припортова інфраструктура. Вбито одну людину, ще вісім отримали поранення. Постраждалі знаходяться у лікарні, двоє з них у важкому стані. Медики надають всю необхідну допомогу", - розповів він.

Кіпер додав, що усі поранені та загиблий - є громадянами України та працівниками припортової інфраструктури.

Пошкоджені кораблі та склади

Крім цього, внаслідок ворожого удару пошкоджень зазнали два цивільні судна.

"Пошкоджень вже вдруге зазнало суховантажне судно під прапором Палау "OPTIMA". Тиждень тому це судно вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою. Тоді постраждали іноземці – члени екіпажу. Інше пошкоджене сьогодні судно, "NS Moon", ходить під прапором Белізу", - повідомив віце-прем'єр з відновлення України Олексій Кулеба.

За словами Кулеби, балістичний удар РФ також пошкодив склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніку, будівлі філії Адміністрації морських портів та автомобілі.

"Ворог вкотре звітує про начебто влучання у військові об’єкти. У реальності – цілі одні й ті самі: цивільні судна, зерносховища, термінали. Інфраструктура, завдяки якій ми забезпечуємо продовольчу безпеку світу, яку Росія вкотре ставить під загрозу, нівелючи всі норми міжнародного права", - додав віце-прем'єр з відновлення України.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader
loader