Що робити, якщо на вас збив електросамокат
Що робити, якщо на вас збив електросамокат

Що робити, якщо на вас збив електросамокат

Останнім часом на дорогах все частіше трапляються аварії за участю електросамокатів. У Дніпрі, наприклад, з початку року сталося 11 таких ДТП, у 9 з яких постраждали люди.

Багато водіїв електросамокатів не знають правил дорожнього руху і наражають на небезпеку пішоходів, особливо на тротуарах.

Електросамокати. Фото: скриншот Telegram

Як діяти, якщо водій електросамоката наїхав на вас або ваш автомобіль?

  1. Надайте допомогу. Якщо постраждала людина, допоможіть їй підвестися, зібрати речі. У випадку серйозних ушкоджень викликайте швидку.

  2. Зверніться до поліції. Зателефонуйте на 102 і зафіксуйте інцидент. Правоохоронці визначать, чи є підстави для притягнення винуватця до відповідальності. Водії електросамокатів також зобов'язані дотримуватись правил дорожнього руху, і порушення караються штрафами.

  3. Зафіксуйте шкоду. Якщо наїзд призвів до пошкодження вашого майна (наприклад, автомобіля, телефону чи інших речей), зафіксуйте ці збитки. Це може допомогти у вимозі компенсації.

  4. Шукайте винуватця. Якщо водій втік, але залишив орендований самокат, запишіть його інвентарний номер. Компанії-оператори (Bolt, Jet тощо) можуть допомогти встановити особу винуватця через дані оренди.

У разі ДТП з неповнолітніми водіями відповідальність за збитки нестимуть їхні батьки. Судова практика показує, що в багатьох випадках постраждалим вдається отримати компенсацію за завдану шкоду.

Електросамокат. Фото: Youtube

Раніше ми повідомляли,електросамокатчики лютують на дорогах, збивають пішоходів та створюють ДТП.

Електросамокатчиків можуть оштрафувати за неправильну їзду- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader