ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році
ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році

Тепла погода в жовтні може радувати не всіх. Оскільки початок опалювального сезону залежить від температури на вулиці, то мешканці осель з централізованим опаленням можуть шукати додаткові засоби обігріву, особливо вночі чи рано вранці. І замість того, щоб купляти влітку вентилятор, а взимку обігрівачі, можна придбати один пристрій — кондиціонер з функцією обігріву. Як обрати його у 2024 році для своєї оселі, розбираємось далі.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 1

Зміст

  • 1 Як обрати кондиціонер для обігріву?
    • 1.1 1. Ефективність обігріву
    • 1.2 2. Швидкість обігріву
    • 1.3 3. Мобільність
    • 1.4 4. Економія
    • 1.5 5. Безпека
  • 2 Види кондиціонерів
  • 3 Популярні моделі
    • 3.1 Cooper&Hunter Veritas NG CH-S07FTXQ-NG
    • 3.2 OSAKA STVP-09HH3
    • 3.3 Bosch Climate CL5000i-Set 26WE
    • 3.4 Sensei LUX Extreme SAC-09CHIE
    • 3.5 Haier Revive Plus AS20RV/1U20RV
    • 3.6 TOSOT Hansol Winter Inverter GL-09ZS2
    • 3.7 Panasonic CS-Z20ZKEW/CU-Z20ZKE

Як обрати кондиціонер для обігріву?

Моделі з режимом з обігріву — універсальне рішення для будь-якої пори року. Але обирати кондиціонер як альтернативне джерело тепла восени чи взимку ще не так популярно. Чим популярні «дуйчики» програють кондиціонерам? По-перше, портативні обігрівачі можуть стати в пригоді для швидкого локального обігріву, наприклад, у ванній кімнаті чи невеликій робочій зоні. Вони обігрівають лише обмежений простір, тоді як кондиціонери здатні забезпечити рівномірне тепло у всьому приміщенні. По-друге, кондиціонери працюють більш енергоефективно, знижуючи споживання електроенергії в довготривалій перспективі. По-третє, пульт від кондиціонера можна покласти біля ліжка та увімкнути пристрій для обігріву кімнати ще до покидання ковдри.

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 2

Навіть стаціонарні електричні обігрівачі можуть бути дорожчими у використанні, адже кондиціонери використовують теплові насоси, які здатні виробляти більше тепла, ніж споживають електроенергії. Звичайно, все залежить від конкретної моделі та умов використання, але якщо ви влітку не встигли поставити кондиціонер чи прагнете замінити старий, то обов’язково варто прорахувати вигідність покупки моделі з обігрівом.

А якщо порівняти кондиціонери з іншими пристроями, наприклад конвекторами чи масляними радіаторами, то врахуйте кілька моментів:

1. Ефективність обігріву

Кондиціонери можуть мати COP (коефіцієнт продуктивності обігріву) вищий за 3. Це означає, що на 1 кВт електроенергії можна отримати 3-4 кВт тепла. Конвектори та масляні радіатори витрачають більше електроенергії, адже перетворюють її безпосередньо в тепло. Наприклад, на 1 кВт спожитої електроенергії вони виробляють приблизно 1 кВт тепла, тобто їх ККД дорівнює 1:1, що робить їх менш економічними.

Під час покупки не завжди вийде знайти показник СОР і EER (це показник для охолодження), але пристрої мають маркування A-G, яке означає клас енергоефективності. Найкраще обирати техніку класу «А+», «A++» і «A+++».

2. Швидкість обігріву

Кондиціонери швидше нагрівають приміщення завдяки циркуляції теплого повітря, яке поширюється рівномірно. Конвектори нагрівають приміщення досить швидко, але можуть створювати сухість повітря через безпосередній нагрів. Масляні радіатори працюють повільніше, оскільки вони потребують часу для нагріву масла всередині, але довше зберігають тепло після вимкнення.

3. Мобільність

Кондиціонери встановлюються стаціонарно, але забезпечують як охолодження влітку, так і обігрів взимку. Для них не треба шукати місце для зберігання в інший сезон. Конвектори та масляні радіатори легко переносити з кімнати в кімнату, але влітку вони будуть стояти десь в коморі та займати вільний простір.

4. Економія

Спочатку здається, що купити кондиціонер значно дорожче, а ще й треба витратитися на його монтаж. Однак в довгостроковій перспективі, його покупка більш вигідна, адже інші альтернативи значно збільшують рахунки за електрику.

5. Безпека

Кондиціонери безпечні у використанні, оскільки не перегріваються і не створюють небезпеки опіків. Конвектори мають відкриті нагрівальні елементи, що може бути небезпечним для дітей або домашніх тварин.

Види кондиціонерів

Існують два основні типи — спліт-системи та мобільні кондиціонери. Спліт (ще є мультисліп) — це те, що ми зустрічаємо найчастіше. На стінах ззовні будинку можна побачити зовнішню частину таких систем, а всередині — внутрішню. Мультисліп передбачає кілька внутрішніх частин, які підключені до однієї зовнішньої. Спліт-системи популярні, адже вони потужні, комфортні та працюють тихо (зовнішній блок розміщується на фасаді та не заважає роботою). У підбірці ми зібрали лише спліт-системи з настінним монтажем.

Мобільні кондиціонери — переносні пристрої, які не треба монтувати. Їх можна переносити, але розміщувати треба завжди біля вікон чи дверей, щоб реалізувати вихід гарячого повітря. Ці пристрої гучні та менш ефективні, але обираються для орендованих приміщень, в яких не хочеться встановлювати стаціонарне рішення.

Під час вибору кондиціонера, можна керуватися грубим правилом — 1 кВт на кожні 10 кв. м. Тоді потужність пристрою буде умовно відповідати площі простору. У продавців та на сайтах магазинів завжди буде вказана рекомендована площа, з неї варто і починати знайомство з моделлю.

Кондиціонери з обігрівом повинні мати широкий температурний діапазон, адже їм треба працювати при зовнішніх температурах до -15°C і нижче. Якщо не обмежені бюджетом, то можна шукати моделі з додатковими фішками, наприклад функціями очищення повітря, іонізаторами чи Wi-Fi управлінням.

Популярні моделі

Cooper&Hunter Veritas NG CH-S07FTXQ-NG

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 3

Cooper&Hunter Veritas NG CH-S07FTXQ-NG — це інверторний кондиціонер від відомого бренду. Ця модель належить до серії Veritas, має плавне регулювання потужності, належить до класу енергоефективності A++ (як на обігрів, так і на охолодження). Робочий діапазон температур становить від -15°C до +48°C. Підходить для кімнат площею до 22 м².

Підтримує технологію I-Action, яка забезпечує тиху та стабільну роботу компресора навіть на низьких частотах. Це дозволяє розміщувати пристрій у спальнях і дитячих кімнатах. Зовнішній блок захищений від обмерзання.

Має вбудовані фільтри для очищення повітря від пилу та бактерій, а турборежим дозволить швидко нагріти або охолодити приміщення. Цю модель варто обирати за її компактність, тиху роботу та збалансовану вартість — від 11 500 до 23 000 гривень.

OSAKA STVP-09HH3

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 4

OSAKA STVP-09HH3 — спліт-система з великим вибором режимів (охолодження, обігрів, осушення, вентиляція, нічний режим, чергове опалення / +8℃, самоочищення). Ця модель підходить для багатосезонного використання, має доступну ціну (від 16 тис. до 23 тис. гривень) і клас енергоефективності для обігріву A+++.

Як і багато сучасних кондиціонерів, OSAKA STVP-09HH3 може працювати в режимі обігріву при зовнішніх температурах до -30°C та в режимі охолодження до +53°C. Має компактні габарити, підходить для невеликих приміщень площею до 25 м². Постачається разом з пультом дистанційного керування.

Bosch Climate CL5000i-Set 26WE

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 5

Схожа режимами до попередньої моделі, але з вбудованим іонізатором і набором фільтрів (HEPA, каталітичний і біо). Не тільки охолоджує, а й очищує повітря від бактерій, цвілі, вірусів й інші шкідливих часточок, зберігаючи здоровий мікроклімат в приміщенні.

Має різницю в класі енергоефективності (для обігріву він становить A+, для охолодження A+++). Адаптований для просторів площею 26 м². Підтримує режими «Eco» і функцію «Gear» для економії споживання енергії. Конструкцією передбачена можливість контролювати вертикальні та горизонтальні рухи жалюзі. Це дозволяє точніше спрямовувати потік повітря та досягати охолодження чи обігріву в кожному куточку кімнати.

Ціна варіюється від 18 500 до 28 500 гривень.

Sensei LUX Extreme SAC-09CHIE

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 6

SENSEI SAC-09CHIE — побутовий кондиціонер від бренду SENSEI для дому чи офісу. Ця модель належить до серії інверторних спліт-систем, що забезпечують стабільну і тиху роботу як в режимі охолодження, так і в режимі обігріву. Робочий діапазон температур становить до -15°C (для охолодження) і до -25°C (для обігріву).

Низький рівень шуму (максимально 36 дБ, мінімально 19 дБ) дозволяє спокійно перебувати біля пристрою та комфортно відпочивати. Оптимальний для кімнат площею до 25 м².

SENSEI SAC-09CHIE підтримує Wi-Fi керування, передбачений також і дистанційний пульт. Вартість варіюється від 14 549 до 21 165 гривень.

Haier Revive Plus AS20RV/1U20RV

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 7

Haier AS20RV / 1U20RV — сучасна спліт-система від одного з провідних виробників кліматичної техніки. Розрахована на обслуговування невеликих приміщень (20 м²), завдяки ефекту Коанда повітряний потік у цієї моделі більш м’який, але інтенсивний, щоб досягнути віддалених зон приміщення.

Має високий рівень енергоефективності (A+ для обігріву, A++ для охолодження), забезпечує комфортний мікроклімат. Відрізняється спеціальною формою напрямних повітряного потоку та підтримує функцію самоочищення. Функція високотемпературної стерилізації (56°C) дозволяє за пів години знищити віруси та бактерії внутрішніх поверхонь, а режим Self-Clean допоможе позбавитися плісняви як на внутрішньому, так і зовнішньому блоці.

Ціна на цю модель змінюється від 18 900 до 20 000 гривень.

TOSOT Hansol Winter Inverter GL-09ZS2

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 8

Від бренду TOSOT можна звернути увагу на Hansol Winter Inverter GL-09ZS2 — інверторний кондиціонер, який забезпечить комфортну температуру в приміщенні протягом усього року.

Підтримує автовибір режиму, який дозволяє кондиціонеру працювати плавніше, регулюючи потужність залежно від потреб. Має низький рівень шуму (37 при максимальному навантаженні та 20 дБ при мінімальному), може працювати на обігрів навіть при зовнішніх температурах до -25°C, що робить його ідеальним для холодних зим.

Це енергоефективне рішення, яке підійде і для квартири, і для приватного будинку і для невеликого офісу.

На ринку Hansol Winter Inverter GL-09ZS2 можна знайти за ціною від 23 800 до 28 000 гривень.

Panasonic CS-Z20ZKEW/CU-Z20ZKE

ТОП 7 кондиціонерів для обігріву у 2024 році - Фото 9

Ця модель від бренду Panasonic відрізняється з-поміж інших стильним дизайном. Кондиціонер доступний у трьох кольорах, тому сподобається тим, хто втомився від однакових білих пристроїв і хоче підкреслити витончений інтер’єр.

Окрім зовнішнього вигляду пристрій цікавий наявністю ефективної системи фільтрації. Завдяки технології nanoe X пристрій очищує повітря від бактерій, вірусів, алергенів та неприємних запахів, а тому підтримує не тільки комфортну, а й здорову атмосферу в приміщенні. Цей кондиціонер актуальний для придбання алергікам і сім’ям з маленькими дітьми.

Підтримується розширене керування завдяки фірмовому застосунку, в якому можна налаштувати потрібну температуру та обирати режими на відстані.

Ціна на модель становить від 33 299 до 40 999 гривень.

Джерело матеріала
loader