Відправник листів поклав "вину" за масові "мінування" в Україні на журналістів
Відправник листів поклав "вину" за масові "мінування" в Україні на журналістів

Відправник листів поклав "вину" за масові "мінування" в Україні на журналістів

Автор листів про "мінування", які 14 жовтня отримали десятки відомств та підприємств, поклав "вину" на журналістів "Радіо Свобода". Про це йдеться у заяві видання.

Як зазначено у повідомленні, у розісланих листах відправник згадав імена журналістів - Ірини Сисак, Валерії Єгошиної та Юлії Хімерік. Анонім заявив про підготовку "підривавши", а винними в цьому назвав представників преси. Видання стверджує, що в листах йшлося про розслідування, яке напередодні опублікували згадані журналісти. Темою статті стало вербування українців російськими спецслужбами для підпалів машин українських військових та співробітників ТЦК за винагороду.

- Нам відомо, що три наші журналістки згадуються у масово розісланих електронних листах із погрозами про замінування. Ці журналістки нещодавно опублікували розслідування про те, як російські спецслужби вербують підлітків для підпалів автомобілів українських військових, - повідомив президент "Радіо Свобода" Стівен Капус.

За даними видання, особа з установчими даними, як відправник листа з погрозами, нібито проживає в тимчасово окупованому Криму і є громадянином РФ. Також журналісти виявили у соцмережах товариство, яке взяло на себе відповідальність за "масові мінування". Назва групи вони не розкрили, але зазначили, що учасники спільноти оприлюднюють заклики про підпал автомобілів українських військових. Як зазначено у заяві, представники цієї ж "групи" нібито відправляли повідомлення до державних установ із пропозицією "вбивства чиновників та публічних осіб" за гроші.

  • 14 жовтня повідомлення про "мінування" отримали низку відомств та навчальних закладів у різних регіонах України, у тому числі у Києві. Правоохоронці проводять перевірки об'єктів, до яких надійшли анонімні повідомлення. На щастя, всі погрози виявилися помилковими.
  • 14 жовтня посольство України в Австрії отримало повідомлення про "мінування" будівлі. Роботу дипломатичного відомства тимчасово припинили, на місці працюють правоохоронці. У МЗС заявили, що протягом дня отримали подібні погрози понад 6 українських дипвідомств за кордоном.
Теги за темою
Журналісти мінування
Джерело матеріала
loader
loader