У Пентагоні прокоментували масштабні військові навчання Китаю поблизу Тайваню
У Пентагоні прокоментували масштабні військові навчання Китаю поблизу Тайваню

У Пентагоні прокоментували масштабні військові навчання Китаю поблизу Тайваню

У Пентагоні назвали навчання армії Китаю поблизу Тайваню безвідповідальною, непропорційною і дестабілізуючою військовою операцією тиску.

Про це заявили у Пентагоні, реагуючи на військові навчання JJoint Sword-2024B, передає "Європейська правда".

Зазначається, що для президента Тайваню існує давня традиція виступати із заявами, приуроченими до Національного свята 10/10 і зазвичай це не викликало особливої реакції з боку Китаю.

"Водночас, КНР вибрала цю можливість для провокаційних військових дій", – зазначив прес-секретар Пентагону Патрік Райдер.

Він акцентував, що стримування залишається сильним в Індо-Тихоокеанському регіоні, а Міністерство оборони США, як і раніше, впевнене у своїй поточній силовій позиції та операціях у регіоні.

"Ми продовжимо працювати з союзниками і партнерами для просування нашого спільного бачення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону, незважаючи на дестабілізуючу поведінку КНР", – наголосив Райдер.

Речник Пентагону також підкреслив, що весь світ зацікавлений у мирі та стабільності в Тайванській протоці.

Як відомо, Китай розпочав новий раунд військових навчань поблизу Тайваню, заявивши, що це попередження "сепаратистським діям сил, що виступають за незалежність Тайваню".

Крім того, Філіппіни і Німеччина зобов'язалися підписати угоду про оборонне співробітництво цього року, пообіцявши відстоювати міжнародний порядок в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Джерело матеріала
loader
loader