Австралія передасть Україні 49 танків Abrams, - ABC News
Австралія передасть Україні 49 танків Abrams, - ABC News

Австралія передасть Україні 49 танків Abrams, - ABC News

Австралія передасть Україні десятки танків Abrams в рамках нового пакету військової допомоги вартістю 245 мільйонів доларів. \Про це повідомив міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой.

Йдеться про 49 танків M1A1 Abrams, які незабаром мають бути виведені з експлуатації австралійською армією. Це рішення було прийнято більш ніж через рік після того, як Київ вперше висловив зацікавленість у цих машинах.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі проти незаконного вторгнення Росії", - заявив Конрой під час візиту до Лондона. Він додав, що ці танки "забезпечать більшу вогневу міць та мобільність Збройним силам України".

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко привітав це рішення, назвавши його "значним внеском", який врятує життя українців. За його словами, українські військові вже мають досвід експлуатації таких танків, отриманих раніше від США.

Для передачі танків Україні Австралія отримала дозвіл від США відповідно до правил міжнародної торгівлі зброєю. Невелика кількість машин потребуватиме ремонту перед відправкою.

Це рішення збільшить загальну вартість військової допомоги Австралії Україні до понад 1,3 мільярда доларів з початку війни. Загальна урядова підтримка тепер перевищує 1,5 мільярда доларів.

Джерело матеріала
loader