Два збройові європейські гіганти об'єднуються для виробництва танків
Два збройові європейські гіганти об'єднуються для виробництва танків

Два збройові європейські гіганти об'єднуються для виробництва танків

Два збройові європейські гіганти об'єднуються для виробництва танків

Окрім бойових машин, будуть ще ремонтно-евакуаційні, інженерні та мостоукладальні.

Італійська компанія Leonardo та німецька Rheinmetall оголосили про створення спільного підприємства, яке стане новим європейським центром для розробки та виробництва військових бойових машин.

Воно матиме назву Leonardo Rheinmetall Military Vehicles (LRMV), а його долю фірми розподілять між порівну, йдеться у спільному пресрелізі. Юридична штаб-квартира компанії буде розташована в Римі, тоді як операційний центр базуватиметься у Спеції. Офіційне створення підприємства очікується в першому кварталі 2025 року.

Головна мета полягає в розробці та просуванні на ринку нового італійського основного бойового танка, а також бойової броньованої платформи Lynx, яка стане частиною програми модернізації сухопутних сил Італії. Крім того, передбачається створення та виробництво додаткових бойових машин, таких як ремонтно-евакуаційні, інженерні та мостоукладальні. Обидві компанії розраховують, що спільні проєкти матимуть великий потенціал для експорту на міжнародні ринки.

Бойовий танк Panther KF51, розроблений Rheinmetall, стане основою для заміни танка Ariete в арсеналі італійської армії. В рамках програми AICS (Army Integrated Combat System) передбачена закупівля понад 1000 бойових броньованих систем у 16 різних модифікаціях, включно з бойовими машинами піхоти, зенітними системами Skyranger, розвідувальними та протитанковими версіями. Всі моделі матимуть модульну конструкцію, а платформою для їх розробки стане бойова машина піхоти Rheinmetall Lynx.

Роботи в межах спільного підприємства розподілять рівномірно між партнерами, проте 60% виробничих процесів здійснюватимуться в Італії, включаючи остаточне складання, випробування, постачання та логістичну підтримку. Leonardo відповідатиме за розробку та виробництво систем озброєння, місійних систем та електронних комплексів відповідно до вимог італійського замовника.

Rheinmetall уже має три дочірні компанії в Італії, які працюють на п'яти підприємствах і налічують загалом близько 1500 співробітників.

Нагадаємо, є очікування, що найбільші 15 оборонних компаній світу отримають подвоєння потоку замовлень на суму 52 мільярда доларів до кінця 2026 року.

Джерело матеріала
loader